Steve Hanke: ‘Bitcoin is een nachtmerrie voor de economie van El Salvador’

Steve Hank, een bekende econoom en fervent tegenstander van bitcoin, heeft zich weer eens negatief uitgelaten over El Salvador. Volgens Hanke is de adoptie van bitcoin een nachtmerrie voor de economie van het land van president Nayib Bukele.

Het blijft bijzonder om te volgen hoe deze man iedere keer weer iets weet te vinden om bitcoin de grond in te trappen. Bitcoin is voor Hanke een onderwerp dat hij maar moeilijk los kan laten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Adoptie bitcoin is nachtmerrie voor economie El Salvador

Volgens Hanke is de adoptie van bitcoin door El Salvador helemaal niet goed voor het land. Zo ervaart de bevolking volgens hem regelmatig technische problemen en als gevolg daarvan financiële verliezen.

Daarnaast is ook de kredietwaardigheid van het land een punt van discussie dat Hanke maar al te graag opbrengt. Al moet gezegd worden dat de kredietwaardigheid van El Salvador voor de introductie van bitcoin ook niet tot de top van de wereld behoorde.

Alles bij elkaar is het nog veel te vroeg om iets te zeggen over het succes van El Salvador en bitcoin. Voorlopig staan ze in de plus wat hun investering betreft en hetzelfde geldt voor alle El Salvadorianen die hun 30 dollar aan bitcoin hebben geclaimd.

Volatiliteit bitcoin ook favoriet onderwerp van Hanke

Dat Hanke er moeite mee heeft om niet aan bitcoin te denken is wel duidelijk. Er gaat vrijwel geen dag voorbij zonder dat hij iets over onze favoriete digitale munt de wereld inslingert.

Zo heeft hij gisteren ook een meme gedeeld waarin bitcoin wordt vergeleken met een hond die soms vriendelijk is. Waarmee hij knipoogt naar de volatiliteit van de munt.

Volgens de econoom van de Johns Hopkins University is de fundamentele waarde van bitcoin nul en is het een kwestie van tijd voordat we dat niveau bereiken.

Voorlopig moeten we echter concluderen dat de markt het niet eens is met de uitspraken van Hanke en dat bitcoin een steeds belangrijkere positie inneemt op het financiële wereldtoneel.

Benieuwd naar Bitcoin in El Salvador? Bekijk dan onze uitgebreide documentaire over de implementatie van bitcoin in het land. Onze redacteur Arnold is zelf weken lang op pad geweest om te kijken hoe het er aan toe ging in het land.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....