Binance implementeert SegWit voor Bitcoin (BTC) stortingen

Binance maakt bekend dat het de SegWit heeft geïmplementeerd voor Bitcoin (BTC) stortingen. Daarmee zijn ze een van de laatste beurzen die dit nieuw type adressen accepteert.

Binance en SegWit

De exchange heeft de afgelopen jaren veel kritiek gekregen omtrent dit thema. SegWit staat voor Segregated Witness en het is een feature die al sinds 2017 in Bitcoin Core geactiveerd is. Nu, meer dan twee jaar later, heeft de exchange van frontman CZ dit eindelijk geïmplementeerd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Overigens waren opnames naar een SegWit-adres al wel mogelijk. Deze adressen zijn te herkennen aan ‘bc1’. Dit is één van de drie varianten van een Bitcoin adres:

Voordelen van deze adressen

Segregated Witness is een protocolupgrade die is ontwikkeld om schaalbaarheidsproblemen op te lossen. Via SegWit wordt de informatie over de witnesses (handtekeningen) gescheiden van transactiegegevens. Dit resulteert in een toename van het aantal transactie dat het netwerk kan verwerken.

Betalingen naar SegWit adressen zien er in de blockchain dus iets anders uit dan een betaling naar een ouder typre adres. Het kan in wezen efficiënter omgaan met de beperkte blockruimte. Lees in dit uitlegartikel meer over Segregated Witness adressen.

Momenteel maken 66% van alle betalingen die via het Bitcoin netwerk gaan al gebruik van deze feature. Nu Binance ook SegWit accepteert voor stortingen, zal dit percentage waarschijnlijk nog verder oplopen. De statistieken hierover zijn te lezen op transactionfee.info.

Binance implementeert SegWit voor Bitcoin (BTC) stortingen

Er zijn ook analisten die de methode van de website transactionfee onjuist vinden. Zij gebruiken namelijk het percentage op de payments (betalingen).

Een andere metric, zoals die van Woobull, gebruikt proportion of transactions (adoptie, transacties). Hierbij komen er meer parameters kijken om tot een percentage te komen, zoals batching en verschillen tussen met meerdere inputs en outputs per betaling.

Binance implementeert SegWit voor Bitcoin (BTC) stortingen

Bitcoin Lightning Network

SegWit maakte overigens ook mogelijk dat het Lightning Network te gebruiken is (en dat we betaalkanalen kunnen openen). Er zijn ook prominente bitcoin ontwikkelaars tégen het gebruik van SegWit adressen zijn voor reguliere betalingen.

Luke Dash Jr. is bijvoorbeeld van mening dat we SegWit alleen moeten gebruiken voor het Lightning Network, en dus niet voor een transactie van en naar een beurs als Binance.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!