SunPump verliest momentum terwijl pump.fun het heft overneemt: Verschuiving in de memecoin strijd

423 totale weergaven

SunPump van Tron verliest momentum nu pump.fun van Solana de hoeveelheid tokenlanceringen en inkomsten overtreft, wat een verschuiving aangeeft in de strijd om memecoins.

SunPump is aan het dalen

SunPump was een tijdje geleden hét gespreksonderwerp van de memecoinwereld, maar lijkt nu haar voorsprong te verliezen, ondanks dat de oprichter van Tron, Justin Sun, voortdurend druk achter het platform zet. Na de lancering trok het platform direct de aandacht van de mainstream media, maar lijkt nu haar kracht te verliezen. Hierbij halen de grote concurrenten, zoals pump.fun het platform in op het gebied van tokenimplementatie en inkomsten.

De sociale betrokkenheid bij Tron is enorm gekelderd, met een daling van 70% in sociale dominantie en een daling van 83% in het sociale volume sinds 21 augustus. Deze aanzienlijke daling duidt op een afnemende interesse in SunPump, ook al had het aanvankelijk een sterke aantrekkingskracht op handelaren.

pump.fun overtreft SunPump

Volgens gegevens van Dune Analytics heeft pump.fun de afgelopen 24 uur zes keer meer tokens geïmplementeerd dan SunPump. Ook is de omzet van pump.fun bijna acht keer zo hoog als die van SunPump. Verder overtreffen de nieuwe en actieve adressen van pump.fun die van SunPump. pump.fun heeft 29.873 nieuwe adressen en 59.331 actieve adressen, terwijl SunPump 2.134 nieuwe adressen en 6.538 actieve adressen heeft.

Aan de cijfers is dus duidelijk te zien dat pump.fun het voortouw neemt en de dominantie in de memecoinsector weer herwint. Dit komt na verschillende succesvolle ontwikkelingen op het SunPump platform, zoals lagere tarieven en het 100% terugkoop- en burnproces van Tron, waardoor de positie van SunPump tijdelijk leek te versterken. Deze bewegingen lijken echter onvoldoende om de concurrentie van pump.fun bij te houden.

Mogelijke samenwerking met Iggy Azalea

Ondanks dat het momentum van SunPump aan het vertragen is, blijft Justin Sun nieuwe kansen nastreven. Nu wordt er steeds vaker gespeculeerd over een mogelijke samenwerking tussen Sunpump en de Australische rapper Iggy Azalea. Dit zou SunPump mogelijk nieuwe energie kunnen geven.

De speculatie begon op social media, waar een gebruiker de twee aanspoorde om samen te werken. Hierbij werd de toewijding van Azalea aan haar memecoin, Mother Iggy (MOTHER) werd benadrukt. Azalea reageerde positief op het idee, wat heeft geleid tot discussies over het opzetten van een MOTHER NFT project op de Tron blockchain.

Het is echter nog onzeker of het partnerschap ook werkelijkheid zal worden. Wel kunnen memecoins die door bekendheden worden gepromoot nieuwe deuren openen voor zowel SunPump als Tron. Justin Sun heeft laten doorschemeren dat het brengen van celeb-tokens naar het platform een gamechanger zou kunnen zijn. Azalea zal dan de eerste zijn die de sprong waagt.

Lees meer over:
memecoinspump.funSunPump

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...