Technische analyse Binance Coin: is BNB op weg naar $ 1000?

578 totale weergaven
BNB koers richting $600? Whales en Scroll lancering geven boost |

Strengere regelgeving in de VS en Europa heeft druk gezet op het sentiment rondom de grootste crypto exchange ter wereld.

Hoewel dit leidde tot periodes van verhoogde volatiliteit heeft de koers zich de afgelopen periode goed staande gehouden. Ondanks diverse uitdagingen blijft BNB een van de grootste cryptocurrencies op de markt, mede door de veelzijdige toepassingen binnen het Binance-ecosysteem, waaronder lagere transactiekosten en staking mogelijkheden.

De Binance Coin (BNB) vertoont interessante bewegingen op basis van de huidige grafiek, met zowel steun- als weerstandsniveaus die de koers op korte termijn kunnen bepalen. Na onze eerdere analyse op 20 augustus, waarin BNB zich in een dalende trend bevond, zijn er inmiddels enkele veranderingen waar te nemen in het technische plaatje. We zien nu een cruciaal moment waarin belangrijke weerstandsniveaus opnieuw worden genaderd.

Daggrafiek Binance Coin (BNB/USDT)
https://www.tradingview.com/x/idXns3e8/

Op de daggrafiek is een duidelijk weerstandsniveau te zien rond de $ 606. Dit niveau fungeerde de afgelopen maanden als een barrière die BNB niet heeft kunnen doorbreken. Deze zone werd eind september al meerdere keren getest, maar telkens faalde de uitbraak, wat resulteerde in terugval naar lagere niveaus. Als de koers er wel in slaagt om deze belangrijke weerstand van $ 606 overtuigend te doorbreken, opent dit de deur naar verdere stijgingen. Het eerste koersdoel na deze uitbraak zou rond de $ 721 liggen, het niveau dat eerder in de zomer van 2024 werd getest. 

Meerdere gebeurtenissen signaleren dat een uitbraak wellicht aanstaande is. Tijdens de recentste dip tot $ 534 aan het begin van oktober werd de koers mooi opgevangen door het 200-daags voortschrijdende gemiddelde. Eerder dit jaar zagen we dat wanneer de koers onder deze indicator viel, het snel herstelde. Dit geeft aan dat veel beleggers de lange termijn nog altijd positief inschatten, zeker gezien het feit dat de EMA200 nog altijd stijgt. 

Hiermee lijkt tevens een hogere bodem te worden gevormd binnen de zijwaartse bandbreedte van de afgelopen maanden. Ook in september werd een hogere bodem gevormd vergeleken met de augustus bodem. Dit geeft aan dat kopers bereid zijn om op steeds hogere niveaus bij te kopen.

Als de koers echter onder dit steunniveau op $ 534 zakt, kan dit negatieve gevolgen hebben voor het verdere koersverloop. In dat geval komt de steun rond $ 455 opnieuw in beeld, het niveau dat eerder in augustus werd getest. Dit niveau kan de neerwaartse bewegingen beperken, maar een doorbraak hieronder zou verdere verliezen kunnen aanwakkeren, met een mogelijk koersdoel rond $ 398 en zelfs $ 287 als dieptepunt.

Kan BNB naar $ 1000?

Een van de meest gestelde vragen door crypto-investeerders is of Binance Coin ($BNB) het psychologische niveau van $ 1000 kan bereiken. Vanuit een technisch perspectief lijkt dit een ambitieus, maar niet onmogelijk doel, afhankelijk van verschillende marktfactoren.

Momenteel ligt de hoogste weerstand op $ 721, de all-time high van juni 2024. Als BNB erin slaagt om dit niveau te doorbreken, kan het bullish sentiment zich verder versterken. Als de koers door de weerstand op $ 721 breekt, kunnen we nieuwe koersdoelen vaststellen. Het niveau van $ 800 zou een eerste psychologisch tussenstation kunnen zijn, gevolgd door $ 900. Vervolgens kan $ 1000 een langetermijnkoersdoel kunnen worden als de bredere cryptomarkt ook een bullish trend doormaakt. Deze stijging zou echter moeten worden ondersteund door sterke fundamentele factoren, zoals herstel in het vertrouwen in Binance en verdere groei van het Binance-ecosysteem.

De komende dagen zullen cruciaal zijn voor BNB, en beleggers doen er goed aan om deze niveaus nauwlettend in de gaten te houden om te anticiperen op de volgende beweging van de cryptomunt.

Lees meer over:
BinanceBNB

Door: Justin Blekemolen

Justin Blekemolen is een ervaren beleggingsspecialist met diepgaande kennis van de financiële markten. Hij heeft ruim 10 jaar ervaring met technische analyse en deelt zijn inzichten door middel van artikelen op Bitcoinmagazine.nl. Sinds 2018 informeert hij beleggers via het LYNX-Kennisportaal ...