Telegram CEO Pavel Durov krijgt $7 miljoen in Notcoin, en hier is waarom hij het niet verkoopt

4674 totale weergaven
Pavel Durov Notcoin

Pavel Durov, de oprichter van Telegram, heeft een gulle donatie ontvangen van meer dan een half miljoen spelers van het populaire Telegram-spel Notcoin. Deze spelers schonken een deel van hun spelmunten aan Durov als dank voor de berichtendienst die het spel mogelijk maakt. Toch gaat de oprichter van Telegram deze donatie van enkele miljarden niet verkopen.

Spelers van Notcoin doneren massaal NOT tokens aan Pavel Durov

In februari doneerden meer dan 552.000 spelers van Notcoin een deel van hun tokens aan Durov. Hierdoor verkreeg hij meer dan 1,03 miljard NOT tokens. Dit is iets meer dan 1% van de totale Notcoin voorraad op The Open Network (TON). Op dit moment zijn deze tokens ongeveer $7,3 miljoen waard. Toen Durov de aankondiging deed, was de waarde iets lager, namelijk $6,8 miljoen.

Durov’s plannen met de NOT tokens

Durov, met een geschat vermogen van $15,5 miljard, heeft geen plannen om de tokens te verkopen. Hij heeft gezegd dat hij de tokens zal houden totdat ze 100 keer in waarde zijn gestegen. Als de waarde van de NOT token stijgt naar $680 miljoen, zal Pavel Durov ze verkopen om extra servers voor Telegram te kopen en zo de infrastructuur van de berichtendienst te ondersteunen.

Notcoin werd dit jaar gelanceerd als de grootste gaming token met een marktkapitalisatie van bijna $1,5 miljard. Zoals vaak gebeurt met nieuwe cryptocurrencies, heeft de waarde van NOT schommelingen gekend sinds de lancering, met een daling van 50% tot de huidige prijs van iets meer dan $0,007.

Ondanks de daling staat NOT momenteel op de 101e plaats van meest waardevolle cryptocurrencies met een marktkapitalisatie van $746 miljoen. Opvallend is dat de token in de eerste 24 uur van de lancering een handelsvolume van meer dan $1 miljard bereikte.

Het uiteindelijke doel is dat Notcoin onder leiding van Durov een platform wordt voor extra spellen, en het wil de “Netflix van sociale, virale spellen” worden.

Lees meer over:
notcoinTelegram

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...