Telegram (GRAM): Aan de slag op het testnet van Telegram Open Network (TON)

De eerste openbare testomgeving voor het Telegram Open Network (TON) is live. Deze nieuwe TON blockchain moet de basis vormen voor onder andere de cryptomunt van chatapplicatie Telegram: GRAM coin.

Op test.ton.org is een lijstje te vinden met de eerste files die zijn geüpload. Dit zijn de eerste bestanden van een primitieve versie van de TON Blockchain Network Lite Client. Aan de hand van de ‘readme file‘ kun je aan de slag.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Via GitHub, een populaire plek om software te uploaden, kun je sinds 25 mei ook een versie van de Lite Client vinden. Met de Lite Client kun je vervolgens verbinding zoeken met nodes op het testnet van de TON blockchain.

Naast de Lite Client kun je ook configuration files installeren voor het ontwikkelen van smart contracts op de nog écht te lanceren blockchain.

Kortom: genoeg te knutselen voor de geïnteresseerden.

GRAM

De cryptomunt GRAM zal centraal staan in het ecosysteem van Telegram. De berichten die je verstuurt via de chatapplicatie zijn altijd netjes versleuteld. En daar is niet iedereen het mee eens, zo is er in Rusland spraken van het blokkeren van de app.

Telegram is mede door deze eigenschappen een populaire plek om over bitcoin en andere cryptomunten te praten. Bitcoin Magazine heeft ook een eigen kanaal: die kun je hierrr vinden.

Wat is er beter dan een chatapplicatie met privacy? Een chatapplicatie met privacy waar je ook geld kunt versturen natuurlijk. Althans, dat kan een redenatie zijn om GRAM interessant te vinden.

De eerste stapjes naar de introductie van crypto in het ecosysteem van Telegram worden gezet. En de echte fanatiekelingen kunnen dus ook meehelpen om dit voor elkaar te krijgen. Op een testnet kun je namelijk allerlei dingen uitproberen zonder grote consequenties.

Telegram is niet de enige

Telegram is (natuurlijk) niet het enige grote social media platform die een eigen cryptomunt interessant vindt. Facebook is ook bezig met een eigen cryptovaluta.

Het is een erg belangrijke strijd, want iedereen lijkt nu hun eigen munt uit te willen geven. Er is een nieuwe markt aan het ontstaan: softwaregiganten willen voor bank gaan spelen.

Bron: Cointelegraph

Lees meer over:
Telegram

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...