Telegram lanceert in-app valuta ‘Stars’ voor digitale aankopen

2139 totale weergaven

Het sociale berichtenplatform Telegram heeft een nieuwe in-app token geïntroduceerd, “Telegram Stars,” om digitale aankopen te vergemakkelijken en de betrokkenheid van gebruikers te vergroten.

Digitale transacties vereenvoudigen

Met Telegram Stars kunnen gebruikers nu betalingen doen voor digitale diensten via in-app aankopen op zowel Android- als iOS-platforms. Deze nieuwe functie is bedoeld om transacties binnen de app te stroomlijnen, waardoor het voor gebruikers gemakkelijker wordt om toegang te krijgen tot diensten en ervoor te betalen.

Integratie met Toncoin

Telegram Stars kunnen worden ingewisseld voor Toncoin (TON), de eigen cryptocurrency van The Open Network (TON). Dankzij deze integratie kunnen ontwikkelaars hun Stars inruilen voor TON via Fragment, een platform dat vaak gebruikt wordt voor het kopen en verkopen van Telegram-gebruikersnamen. Bovendien kunnen ontwikkelaars Stars herinvesteren om hun apps op Telegram te promoten, waardoor de algemene commissiekosten mogelijk worden verlaagd.

Incentives voor ontwikkelaars

Pavel Durov, CEO van Telegram, benadrukte de economische voordelen voor ontwikkelaars. Door met Stars gekochte advertenties te subsidiëren, wil Telegram het effectieve commissietarief verlagen, waardoor het voor ontwikkelaars kosteneffectiever wordt om apps op het platform te lanceren. “Als ontwikkelaars Stars opnieuw investeren in het promoten van hun app, zal de algemene commissie bijna 0% zijn,” verklaarde Durov.

Gebruikerservaring verbeteren

De introductie van Telegram Stars zal naar verwachting het gebruik van mini-apps op het platform stimuleren. Notcoin (NOT), een van de populaire mini-apps van Telegram, heeft al veel succes geboekt, met 35 miljoen gebruikers in de eerste vijf maanden. Meer dan 400 miljoen van de 900 miljoen gebruikers van Telegram hebben elke maand interactie met bots en mini-apps, wat duidt op een sterk potentieel voor verdere groei.

Toekomstige ontwikkelingen

Telegram is van plan om extra functies en functionaliteiten aan Stars toe te voegen, waaronder cadeaus voor makers van inhoud. Deze voortdurende ontwikkeling weerspiegelt Telegrams toewijding aan het revolutioneren van digitale transacties en het verbeteren van de betrokkenheid van gebruikers.

Crypto-adoptie stimuleren

In april lanceerde Telegram Tether (USDT) op de TON blockchain, met als doel het gebruik van cryptocurrency via het berichtenplatform te vergroten. Deze stap, samen met de introductie van Telegram Stars, positioneert Telegram als een belangrijke speler in de integratie van sociale media en digitale financiën.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Lees meer over:
DAppnotcoinTelegramToncoin

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....