Telegram lanceert Open Network (TON) en token (Gram) nog in 2019

Telegram lanceert nog dit jaar haar Telegram Open Network (TON) en de bijbehorende GRAM token, meldt nieuwssite The Block. De lancering is gepland tussen juli en september. De versleutelde messenger app wist $1,7 miljard op te halen met haar Initial Coin Offering (ICO) in twee ophaalrondes. Na een lange radiostilte komt er meer los over het project.

TON-netwerk van Telegram

Vorige maand voerde Telegram al een test uit van het Open Network, een proof-of-stake netwerk. De firma wil het netwerk gaan openstellen voor diverse ontwikkelteams.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens Telegram was de test succesvol in lijn met de doelen van de white paper. Het netwerk moet diverse diensten gaan hosten zoals opslag -, DNS – en proxydiensten.

Telegram is in 2013 opgericht door de broers Nikolai en Pavel Durov. Naar verluidt heeft de messenging dienst ca. 200 miljoen gebruikers.

Ethereum?

Volgens anonieme ontwikkelaars die hebben deelgenomen aan de privétests, heeft TON-netwerk een “extreem hoge transactiesnelheid”. Volgens experts heeft het netwerk een sterke gelijkenis met het ethereum netwerk. Doel is om zoveel mogelijk decentrale applicaties (dApps) erop te hosten.

In totaal worden er 5 miljard zogenaamde TON tokens (Grams) gecreëerd die als utility token op het netwerk dienst doen. 52% wordt aangehouden als reserve en 4% voor ontwikkelaars. 44% is verkocht via de ICO-sale.

Telegram haalde vorig jaar $1,7 miljard in twee separate private tokensales. Meer dan honderd private investeerders stapten in. Vorige maand sloot Telegram een samenwerking met Wirecard om digitale financiële producten aan te bieden.

GlobalCoin van Facebook

Facebook komt met een eigen cryptomunt genaamd GlobalCoin. De techgigant zet in op een lancering in 2020 en wil de cryptomunt uitrollen in tientallen landen. Als alles volgens plan verloopt worden aan het einde van dit jaar de eerste tests uitgerold.

Bron: Altcoinbuzz

Lees meer over:
cryptomuntTelegram

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...