Terra maakt $165 miljoen winst met bitcoinaankopen

Blockchainprotocol Terra staat op 165 miljoen dollar winst door bitcoin te kopen. Dat blijkt uit een analyse van de wallet waar de bitcoin opstaat.

TerraUSD (UST) is een zogenaamde algoritmische stablecoin. De stichting achter dit protocol is Luna Foundation Guard (LFG), gereguleerd in Zuid-Korea. Medeoprichter Do Kwon heeft aangekondigd 10 miljard dollar aan bitcoin te willen kopen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De bitcoin (en hun eigen token LUNA) is bedoeld als dekking van de stablecoin TerraUSD (UST). LFG gebruikt voor de aankopen eigen voorraden aan Tether, USDC en LUNA.

Laatstgenoemd project heeft bij investeerders ruim 60 miljoen dollar opgehaald, maar de marktkapitalisatie van dit project is inmiddels gegroeid naar 38,2 miljard dollar. Ze kunnen een deel van hun opbrengst aanwenden om deze bitcoin te kopen dus.

Bitcoin adres

Op het bitcoin adres staat nu 30.727 bitcoin, omgerekend ruim 1,45 miljard dollar tegen de huidige marktprijs.

Nog ruim 8,5 miljard dollar aan aankopen te gaan. LFG koopt dat niet in één keer, maar steeds in porties van ~125 miljoen dollar.

Terra maakt $165 miljoen winst met bitcoinaankopen
bron: Bitinfocharts

Do Kwon zegt dan ook tegen zijn toehoorders op Twitter: 'We kunnen de bitcoinmarkt niet bewegen met onze aankopen. Dan zou het namelijk niet fungeren als reserve-asset'.

Terra nadert Tesla

Terra gaat zo voortvarend van start dat Terra inmiddels bij even veel bitcoin heeft als Tesla.

Tesla heeft de beschikking over ~43.000 bitcoin, terwijl Terra nu ruim 30.000 bitcoin in bezit heeft.

Aan kop staat nog steeds MicroStrategy met ruim 125.000 bitcoin, zo blijkt uit dit overzicht van bitcointreasuries.org. Recentelijk is MicroStrategy nog een lening aangegaan van 200 miljoen dollar om wat extra btc in te slaan.

Tesla heeft circa 136% winst gemaakt met zijn bitcoinaankopen, terwijl het bezit van MicroStrategy maal 1,6 is gegaan.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...