Tesla koopt voor $1,5 miljard aan Bitcoin, koers met $44.899 naar nieuw record

Tesla heeft voor 1,5 miljard dollar aan Bitcoin (BTC) gekocht. Dat blijkt uit een deponering bij de Securities and Exchange Commission (SEC). Door het nieuws is de prijs van bitcoin naar een nieuw record geschoten: $44.899.

Ook het aandeel Tesla is voorbeurs met 2,2% al gestegen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat is niet alles: ze gaan “in de nabije toekomst” ook betalingen in Bitcoin accepteren. Je Tesla kun je dus afrekenen met BTC, een reuzenstap voor deze beursgenoteerde firma.

Elon Musk over Bitcoin

De koop heeft al vorige maand plaatsgevonden, zo is op te maken uit het document. De 1,5 miljard dollar zijn simpelweg kasreserves die het bedrijf niet nodig heeft om lasten te voldoen. De automaker heeft een gezonde liquiditeitspositie om deze stap te nemen, ook gezien de toenemende populariteit van hun elektrische vloot.

Naar verluidt heeft Tesla 7,7% van haar kasreserves aangesproken om deze koop te doen volgens analist Charles Edwards. De kaspositie van de onderneming is enorm toegenomen in het boekjaar 2020 naar ruim 19,3 miljard dollar aan cash en cash equivalenten. Nu is er 7,7% van de kasmiddelen omgezet in digitaal goud.

De fabrikant legt in het document waarom het deze stap heeft gezet. Een aparte auditcommissie heeft goedkeuring verleend om te beleggen in alternatieve kasreserves zoals bitcoin. Het gaat duidelijk om een lange termijn investering, want er staat onder meer:

“We kunnen onze digitale asset portfolio van tijd tot tijd uitbreiden en voor de lange termijn aanhouden.”

In de toelichting staat verder dat de bedrijfsresultaten van Tesla last hebben van een zwakkere dollar. Voor winstgevende bedrijven als Tesla die alles rekenen in dollars, is dat een groot nadeel.

De dollar is namelijk verzwakt doordat de Federal Reserve, de centrale bank van Amerika, voor duizenden miljarden dollars heeft bijgedrukt de afgelopen 12 maanden. Deze tanende wereldmacht heeft meer dollars bijgedrukt dan alle eerdere acht economische recessies tezamen uit de Amerikaanse geschiedenis.

Tesla wil deze waardevermindering ‘hedgen’ door onder meer Bitcoin te kopen, wat losser staat van het economische systeem.

Gemiddelde prijs?

Het is onduidelijk tegen welke gemiddelde prijs Tesla zijn BTC heeft ingeslagen, maar CryptoQuant, een bedrijf dat balansen op de blockchain bijhoudt, doet een gooi.

Vooropgesteld, het is een vermoeden en geen feit, maar is het algemeen bekend dat beursgenoteerde bedrijven uit Amerika bij voorkeur gebruik willen maken van Coinbase. Dat is een gereguleerde partij uit Silicon Valley dat binnenkort naar de beurs gaat.

Het vermoeden is dat Tesla ~38.000 Bitcoin op de balans heeft gezet. CryptoQuant verwijst naar twee bulkzendingen van ieder ruim 15.000 Bitcoin. Deze zouden dan onderdeel zijn van de totale order van Tesla tegen een gemiddelde prijs van $39.000.

Tesla koopt voor $1,5 miljard aan Bitcoin, koers met $44.899 naar nieuw record

Koers

Op vrijdag 29 januari liet oprichter en CEO Elon Musk de bitcoin wereld al op haar grondvesten schudden. Hij zette de hashtag #bitcoin in zijn Twitter profiel.

Door het nieuws van maandagmiddag is de koers inmiddels naar $44.899 geschoten naar een nieuw record. De eerdere top lag op $42.000 in januari.

Terwijl de koers plots hard stijgt, neemt de voorraad aan BTC op beurzen zienderogen af, zo blijkt uit cijfers van CryptoQuant, een bedrijf dat balansen op de blockchain bijhoudt. Treedt er nieuwe schaarste op in de markt?

Tesla koopt voor $1,5 miljard aan Bitcoin, koers met $44.899 naar nieuw record

Ook een groot aantal short posities is door het nieuws plotseling geliquideerd.

Op Twitter regent het uiteraard reacties op het nieuws.

Lees meer over:
Elon MuskTesla

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

frogwifhat Nieuws
Nieuwe Crypto Meme Frogwifhat Live, Volgende Volgende Dogwifhat Of PEPE?

Vandaag is de nieuwe Frog Wif Hat token ($FWIF) gelanceerd op de decentrale exchange Uniswap....

Nieuws
‘Pre-halving top’ binnenkort aanstaande voor bitcoin koers?

De run van bitcoin is eind februari in de kiem gesmoord en ook analisten lijken...

Bitcoin bekende vs. onbekende crypto Nieuws
Bitcoin koers bereikt hoogste punt sinds december 2021

De prijs van Bitcoin, de grootste cryptocurrency, heeft een indrukwekkende sprong gemaakt. De prijs van...

Nieuws
Verenigd Koninkrijk wil cryptocurrency’s als eigendom erkennen

Het Verenigd Koninkrijk (VK) neemt significante stappen richting de integratie van cryptocurrency's in zijn rechtssysteem....

Bitcoin Nieuws
Analist: ‘Bitcoin staat voor zijn traditionele parabolische rally’

Als we de populaire analist Kevin Svenson mogen geloven, dan staat bitcoin op het punt...

Lees meer