Tesla verkocht $272 miljoen aan bitcoin in kwartaal één

Tesla heeft $272 miljoen aan Bitcoin (BTC) verkocht. Dat is op te maken uit de kwartaalcijfers van de beursgenoteerde automaker.

Door het nieuws is de marktprijs onder de $53.000 geduikeld deze maandagavond.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tesla verkocht bitcoin

In februari dit jaar kocht de fabrikant van stekkerauto’s voor maar liefst 1,5 miljard dollar aan bitcoin.

De verkoop van het deel heeft 272 miljoen dollar in het laatje gebracht. Mede daardoor laat de fabrikant over januari tot en met maart 2021 zwarte cijfers zien.

Tesla verkocht $272 miljoen aan bitcoin in kwartaal één

bron: Coindesk

Het is onbekend tegen welke precieze prijs de bitcoin van de hand zijn gegaan. Tesla heeft in februari circa 48.000 BTC gekocht tegen een totale som van 1,5 miljard dollar. Dat is omgerekend een gemiddelde aankoopprijs van $31.250.

Mede door dat nieuws ging de koers destijds pijlsnel door de $40.000 grens, een nieuw record.

De uiteindelijke verkoopprijs ligt boven de aankoopprijs, want de koers is niet meer onder de $31.250 gedaald sinds hun aankoop.

Betalen met satoshi’s

Afgelopen maand maakt het bedrijf van Elon Musk ook bekend bitcoin als betaalmiddel te accepteren. Ze houden deze BTC aan op de balans en wisselen het niet om in dollars.

Volg het laatste Bitcoin Nieuws via onze app. De versie voor Android is hier te downloaden.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Tesla

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...