Tether bevriest $150 miljoen aan USDT

Het bedrijf achter stablecoin Tether heeft 150 miljoen dollar aan USDT bevroren. Dat is omgerekend circa 130 miljoen euro.

Tether Inc. heeft geen verklaring afgegeven om een aantal – in dit geval ether – adressen op een zwarte lijst te zetten. Vermoedelijk heeft het te maken met handhavingseisen vanuit autoriteiten. Op de drie adressen staan in totaal 150 miljoen aan USDT.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tether is een stablecoin, die de prijs van de dollar zo nauwgezet mogelijk volgt. De munt is gedekt door een mandje van dollars en andere assets en de dekking kent nogal een historische variantie.

Als derde partij kan Tether besluiten om bepaalde adressen te bevriezen, bijvoorbeeld als een adres betrokken is bij een hack.

In totaal staan er nu 563 adressen waarop USDT op is te ontvangen via de ether rails op een zwarte lijst gezet. In september 2020 bevroor de firma na de hack van cryptobeurs Kucoin 35 miljoen dollar aan USDT om te voorkomen dat het geld van zijn plek kwam.

Marktleider

Tether is nog populair onder cryptohandelaren. Uit data van The Block blijkt dat de stablecoin nog steeds het meest gebruikt is. In een soms zeer volatiele markt wordt Tether gezien als een veilige haven.

Beurzen zoals Binance en OKEx zijn zeer afhankelijk van USDT in het aanbieden van spots, swaps en futures.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram chat, en download
ook vooral onze Android
Nieuws app

of iOS Nieuws
app
!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwstether

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...