Tether CEO: door goud gedekte stablecoin veel stabieler dan bitcoin

498 totale weergaven

Tether lanceerde recent aUSDT, een stablecoin die gedekt is door goud. Paolo Ardoino, de CEO van het bedrijf, geeft aan dat ze voor goud hebben gekozen vanwege de volatiliteit van bitcoin. Volgens Ardoino is bitcoin nog iets te volatiel om een stablecoin te dekken.

Goud boven bitcoin

Het klinkt misschien vreemd om dergelijke uitspraken te horen van een crypto-bedrijf. Maar het is nu eenmaal de realiteit dat goud nog een stuk stabieler is dan bitcoin. Wat dat betreft is het logischer om een stablecoin met goud te dekken, dan om voor een bitcoin-dekking te kiezen.

“Tot 1971 was de Amerikaanse dollar gedekt door goud en we horen vaak van onze klanten dat ze optionaliteit willen. We zien dus een kans om een meer transparante dekking van een synthetische dollar te regelen en goud is waarschijnlijk de beste asset om dat te regelen, omdat het minder volatiel is dan bitcoin.

We hadden voor bitcoin kunnen kiezen, maar goud is op de korte termijn waarschijnlijk een betere keuze”, aldus Paolo Ardoino tegenover Bloomberg.

Eerder dit jaar kondigde Tether aan dat het aUSDT zou lanceren. Zelf omschreven ze de munt als een digitale asset, die voor meer dan 100% wordt gedekt door Tether Gold (XAUT), een door goud gedekte stablecoin.

Het eerste product in een nieuwe lijn

Volgens Tether vormt aUSDT het eerste product in een nieuwe lijn van zogenoemde Alloy-producten. Dit zijn stablecoins die “ontworpen zijn om de koers van referentie-assets te volgen door stabilisatie-strategieën zoals een dekking van meer dan 100% met liquide assets.”

Voor bitcoin zou het niet verkeerd zijn als deze producten van Tether slagen, want het bedrijf investeert 15% van de winst direct in de digitale munt. Wat dat betreft begint Tether echt een bedrijf te worden met een positieve impact op bitcoin.

Nu moeten we nog hopen dat alle spookverhalen over de financiële huishouding van het bedrijf niet kloppen en dat Tether de boeken gewoon op orde heeft.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....