Tether CEO pleit voor gedecentraliseerde AI om hacks te voorkomen

1737 totale weergaven

Tether CEO Paolo Ardoino heeft opgeroepen tot het gebruik van lokaal uitvoerbare AI-modellen om privacy en beveiliging te garanderen, in de nasleep van een recente hack bij OpenAI.

Oproep voor lokale AI-modellen

Tether CEO Paolo Ardoino heeft sterk gepleit voor het gebruik van lokaal uitvoerbare AI-modellen om privacy en beveiliging te verbeteren. Dit komt nadat OpenAI, de ontwikkelaar achter ChatGPT, eerder dit jaar het slachtoffer werd van een significante hack.

Belang van privacy en onafhankelijkheid

Ardoino benadrukte dat gelokaliseerde AI-modellen cruciaal zijn voor het behoud van privacy en onafhankelijkheid van gebruikers. Hij wees erop dat moderne smartphones en laptops over voldoende kracht beschikken om algemene Large Language Models (LLM’s) te verfijnen met gebruikersgegevens, terwijl de verbeteringen lokaal op het apparaat blijven. Deze aanpak, zo stelt hij, maakt servers van derden overbodig en zorgt ervoor dat gegevens veilig en privé blijven.

Reactie op OpenAI Hack

De roep om gedecentraliseerde AI komt als reactie op een hack bij OpenAI, waarbij een hacker toegang kreeg tot de interne berichtensystemen van het bedrijf en details van het AI-ontwerp openbaar maakte. Dit incident heeft bezorgdheid gewekt over de veiligheid van gecentraliseerde AI-modellen en de behoefte aan veiligere, gelokaliseerde alternatieven.

Tether’s investering in AI

Tether heeft zijn intentie aangekondigd om zwaar te investeren in AI-technologieën, met de focus op het creëren van gedecentraliseerde, gelokaliseerde AI-oplossingen. Ardoino beschreef dit initiatief als een paradigmaverschuiving op het gebied van gebruikersprivacy en -beveiliging, waardoor krachtige AI-gestuurde ervaringen mogelijk worden zonder de controle over gegevens in gevaar te brengen.

Het pleidooi voor gelokaliseerde AI-modellen door de CEO van Tether benadrukt de aanhoudende zorgen over gegevensprivacy en -beveiliging in het snel evoluerende AI-landschap. Terwijl de industrie blijft groeien, is de drang naar gedecentraliseerde oplossingen erop gericht om ervoor te zorgen dat gebruikersgegevens beschermd en privé blijven.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....