Tether en Bitfinex lanceren nieuwe chatapp met bitcoin betalingen

Tether en Bitfinex lanceren nieuwe chatapp met bitcoin betalingen

Er is een nieuwe chat app met bitcoin functionaliteiten. Het gaat om de peer-to-peer applicatie genaamd Keet. De app wordt gebouwd op Holepunch, dat is een platform dat bedoeld is om peer-to-peer applicaties op te bouwen.

Holepunch komt uit de stal van Tether, Bitfinex en Hypercore. De belofte van het protocol is een versleuteld platform waarmee je in de praktijk zelf kunt bepalen welke data je met wie deelt. Om dit initiatief te kickstarten lanceert men de chat app genaamd Keet. Meer persoonlijk contact, minder met allerlei tussenpersonen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Net als bij alle andere software moet je hier ook goed opletten wat je downloadt. Vertrouw niet zomaar een bedrijf of partij omdat het mooie marketing heeft.

Keet is op dit moment beschikbaar als alpha-versie voor Windows. Volgens hun eigen website moet er ook een mobiele app komen.

Doel

Het doel is helder: er moeten meer opties komen voor communicatie online. Of het nu gaat om bestandendelen, video calls of chatberichten. Bij zo'n project kan bitcoin natuurlijk niet ontbreken. Keet lanceert met een ingebouwde betaaloptie voor bitcoin via het Lightning Network. Ook speelt de stablecoin Tether (of USDt) een belangrijke rol.

Paolo Ardoino, CTO bij Tether, is uiteraard blij met de lancering. Hij hoopt dat men langzaam maar zeker overstapt naar meer peer-to-peer communicatie, in plaats van via de bekende online wegen. Dat zal in de praktijk nog knap lastig worden, men is gewend aan 'het gemak'.

Holepunch gebruikt geen 'blockchain technologie' maar maakt gebruik van een API in combinatie met het Lightning Network.

Beloftes

De broncode van de app moet aan het eind van 2022 openbaar worden gemaakt.

Keet moet privé en versleuteld zijn en blijven. De data wordt versleuteld tussen bijvoorbeeld de deelnemers in een call. Er moet niemand tussen zitten. Uiteraard wordt ook de mooiste beeldkwaliteit beloofd tijdens het bellen.

Een andere interessante optie is het delen van bestanden. Keet moet mensen direct met elkaar laten delen, wederom zonder tussenpersonen en zonder limieten. Dit moet de start worden van veel meer projecten die gebruikmaken van Holepunch.

De praktijk moet uitwijzen of deze move enige wind in de zeilen krijgt. Het kan een interessante optie zijn voor programmeurs die ook iets willen doen met bitcoin en/of tether-betalingen.

Poll

Heb jij interesse in een privacy app met bitcoin betaalopties?

Lees meer over:
Bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties