Tether maakt 2,85 miljard dollar winst

Tether heeft in het vierde kwartaal $2,85 miljard aan winst gemaakt, zo maakt het bedrijf bekend. De audit is uitgevoerd door accountancykantoor BDO. Tether staat bekend als de uitgever van stablecoin Tether (USDT).

Tether maakt winst

Het gaat om een bruto winst van 2,85 miljard dollar en een netto winst van 1 miljard dollar (voornamelijk rente van Amerikaanse schatkistpapieren en waardering van goud- en bitcoinreserves).

De nettowinst voor 2023 voor de groep bedraagt $6,2 miljard, waarvan ongeveer $4 miljard vertegenwoordigd wordt door nettobedrijfswinsten gegenereerd door Amerikaanse schatkistpapieren, Reverse Repo en geldmarktfondsen, terwijl de rest is gegenereerd door de prestaties van andere activaklassen.

Tether heeft rendement behaald met alle activaklassen, met name in goud, bitcoin en andere investeringen. De groep behaalde nieuwe recordhoogten in zowel directe als indirecte eigendom van Amerikaanse schatkistpapieren, met een blootstelling van $80,3 miljard.

Het management van het bedrijf stelt het volgende vast per 31 december 2023:

  • De geconsolideerde totale activa van de groep bedragen minstens $97.020.394.556.
  • De geconsolideerde totale verplichtingen van de groep bedragen $91.597.732.663, waarvan $91.572.956.801 betrekking heeft op uitgegeven digitale tokens.
  • De geconsolideerde activa overtreffen de geconsolideerde verplichtingen.
  • Tether Group overweegt een deel van zijn reserves die de uitgegeven token ondersteunen, te investeren in duurzame energie, bitcoin-mining, data, AI-infrastructuur, P2P-telecommunicatietechnologie en andere langetermijninvesteringen niet. In het vierde kwartaal van 2023 bedroegen de investeringen in deze gebieden $642.551.135 (USD 1.452.205.608 sinds het begin van het jaar).

De onderstaande grafiek toont aan dat Tether per 31 december 2023 $5,4 miljard aan overtollige reserves heeft opgebouwd. Waarmee de uitstaande gedekte leningen van ongeveer $4,8 miljard inbegrepen in de USD₮-reserves volledig zijn gedekt.

De onderstaande grafiek toont de groei van Amerikaanse schatkistpapieren en contanten en equivalente contanten versus het totale uitstaande aantal Tether-tokens.

 

Lees meer over:
tetherusdt

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...