Tether maakt weer $1 miljard USDT, totaal komt op $112 miljard

5772 totale weergaven
tether crypto bull run

In de afgelopen 24 uur heeft de schatkist van Tether $1 miljard aan USDT gemint. Daardoor komt het voor dit kalenderjaar al op een bedrag van $31 miljard.

Grootste stablecoin blijft groeien

Volgens een bericht van Lookonchain blijft de uitgever van de grootste stablecoin nieuwe tokens in omloop brengen. De USDT-stablecoin is populair onder handelaren als manier om in en uit bitcoin te stappen. Ook is het in sommige landen, zoals Nigeria, een populairder alternatief dan bitcoin ten opzichte van de lokale valuta.

Tether is nu in totaal $112 miljard waard. De marktkapitalisatie groeit gestaag, zoals onderstaande grafiek goed laat zien.

Het is goed te zien hoe de marktwaarde van de stablecoin in 2022 hard daalde na het stabelcoinprobleem rond LUNA, de clash met de USDC van Circle en banken die omvielen. Banken de stablecoindekking faciliteerden. Uiteindelijk bleek het een storm in een glas water te zijn.

Tether dekt de USDT-tokens met allerlei activa. Obligaties, cash en cash-equivalenten vervullen het grootste deel van deze dekking. Het bedrijf werkt volgens vaste procedures, waarbij het minten van nieuwe tokens niet automatisch betekent dat ze ook in omloop zijn.

Tether investeert haar extra reserves in Bitcoin. Het zou gaan om 15% van zijn nettowinst. Dit is dus níet de dekking van USDT, maar een extra spaarpotje van het bedrijf. Zo kochten ze op 31 maart nog 8.888 BTC verworven ter waarde van $618 miljoen.

In totaal heeft het bedrijf nu meer dan 78.317 BTC in kas ter waarde van ruim $5,18 miljard.

Lees meer over:
stablecointether