Tether meldt recordwinst van $5,2 miljard in eerste helft van 2024

1775 totale weergaven

Tether, de uitgever van de populaire stablecoin USDT, heeft een recordwinst van $5,2 miljard behaald in de eerste helft van 2024. Deze indrukwekkende cijfers zijn deels te danken aan de toenemende vraag naar USDT, dat momenteel een marktkapitalisatie heeft van ongeveer $114 miljard. Daarmee is het veruit de grootste stablecoin.

Dit is iets minder dan de totale reserves van het bedrijf, die meer dan $118 miljard bedragen. Tether heeft een aanzienlijke hoeveelheid Amerikaanse staatsobligaties in zijn bezit, ter waarde van ongeveer $97,6 miljard, wat het bedrijf een van de grootste houders van Amerikaanse staatsobligaties maakt, na het Verenigd Koninkrijk en de Kaaimaneilanden​.

Tether is ook het populairste handelspaar op de meeste grote cryptobeurzen. Ze verdienen o.a geld met het verzilveren van Tether tokens naar ‘echte’ dollars. Dat laatste is ook gelijk de belofte: een Tether is een dollar waard.

Tether en investeringen

Naast de investering in staatsobligaties heeft Tether ook fors geïnvesteerd in Bitcoin. Het bedrijf bezit momenteel meer dan 75.000 bitcoins, ter waarde van meer dan $5 miljard. Dit maakt Tether tot een van de grootste bitcoinhouders wereldwijd​. Deze investeringen zijn onderdeel van een bredere strategie waarbij Tether een deel van zijn winst herinvesteert in verschillende sectoren, waaronder kunstmatige intelligentie, biotech, en telecommunicatie​.

Volgens een verklaring van Tether CEO Paolo Ardoino stelt de robuuste balans van het bedrijf het in staat om leidend te blijven in de stablecoinindustrie, terwijl het ook zijn expertise uitbreidt naar andere technologiegebieden. Het bedrijf heeft plannen aangekondigd om te investeren in duurzame energie, Bitcoin miners, en andere innovatieve technologieën zoals AI en neurotech.

De stijgende adoptie van stablecoins zoals USDT wordt grotendeels gedreven door de vraag naar snellere en veiligere grensoverschrijdende betalingen. Onderzoekers voorspellen dat de totale betalingsvolumes van stablecoins binnenkort zelfs de volumes van traditionele betaalnetwerken zoals Visa kunnen overtreffen​.

Lees meer over:
stablecointether

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...