Tether printer goes brrrr, ruim $16 miljard aan USDT op Bitcoin markt

De voorraad van stablecoin Tether USDT blijft fors toenemen nu de Bitcoin markt sterk aantrekt. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van marktonderzoeker Coin Metrics uit Boston.

Tether printer goes brrr

In de onderstaande grafiek is goed zichtbaar hoe Tether Inc, het bedrijf achter de stablecoin, de voorraad verruimt. De cryptomunt is voor handelaren een dankbare vluchthaven zodra de markt zeer volatiel is.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het meest liquide handelspaar op de markt is nog altijd BTC-USDT op de Binance beurs. De afgelopen 24 uur had dit paar een handelsvolume van 1,3 miljard dollar volgens Coingecko.

Tether printer goes brrrr, ruim $16 miljard aan USDT op Bitcoin markt

Het Twitter-account Whale Alert maakt melding zodra er abnormaal grote transacties op de blockchain voorbijkomen.

In het bovenstaande geval is er voor 150 miljoen dollar aan verse Tether aangemaakt op de (ethereum) blockchain.

Zodra de voorraad USDT bij beurzen opraakt, betekent dat een direct gevaar voor hun liquiditeit. Nu de markt aantrekt, kan er een nijpende situatie ontstaan en is bijdrukken noodzakelijk.

Want zodra handelaren en beleggers bijvoorbeeld meer Bitcoin willen bijkopen, is daarvoor (op een aantal beurzen zoals Binance, Bitfinex en OKEx) een ruime voorraad USDT nodig.

Stablecoin adressen stijgt

Uit een andere metric van Coin Metrics blijkt dat het aantal stablecoin adressen stijgt. Er is dus vraag naar deze functionaliteit.

De voordelen van een stablecoin liggen voor de hand: de blockchain is sneller in het verwerken van transacties dan via het Single Euro Payments Area (SEPA) netwerk. Beleggers willen vanwege de volatiele markt géén werkdag wachten om te kunnen handelen.

Tether vult die lacune in de markt op, hoewel er wel twijfels zijn over de legale status van stablecoins onder beleidsmakers.

Onder meer de Europese Unie heeft plannen om stablecoin eenzelfde wet – en regelgeving als fiat valuta zoals de euro en de pond. Hoe dat er in de praktijk uit gaat zien, is nog ongewis. Maar het betekent dat de bedrijven die aan de stablecoin geldkraan zitten, aan extra regels moeten gaan voldoen.

Lees meer over:
tetherusdt

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...