Tether stopt met USDT op drie blockchains, start met tokens bovenop bitcoin met RGB

tether crypto bull run

Tether deelt in een persbericht dat het stablecoinbedrijf een aantal altcoinblockchains achter zich laat en meer gaat focussen op RGB, een laag bovenop de bitcoin blockchain.

Tethertokens

Het bedrijf achter USDT schrijft:

“Om aan de verplichting van een robuust ecosysteem te voldoen, beoordelen we periodiek de huidige ’transportlagen’, waarbij we streven naar een evenwicht tussen onderhoud, gebruiksstatistieken en het belang van de gemeenschap.”

Met dit in het achterhoofd gaat het bedrijf geen stablecoins meer uitgeven op Kusama, Bitcoin Cash SLP en Omni Layer. Het is een bijzondere stap, gezien Tether al sinds 2014 gebruik maakt voor Omni. De ontwikkeling stagneerden en er ontstonden alternatieven voor de uitgifte van tokens, zoals ethereum en tron.

“Dit leidde ertoe dat veel beurzen de voorkeur gaven aan alternatieve transportlagen, wat leidde tot een afname van het gebruik van USDT op bitcoin met behulp van de Omni Layer.”

Terwijl het Omni achter zich laat, gaat Tether wel focussen op RGB.

“We dragen ook actief bij aan de ontwikkeling van RGB, een client-side validated state en smart contracts-systeem dat werkt op Layer 2 en 3 van het bitcoin ecosysteem.”

RGB is een nog niet al te populaire extra laag waarmee je tokens kunt uitgeven door ze aan UTXO’s te hangen. Het zijn als het ware gekleurde coins die zijn gekoppeld aan bitcoin outputs. Dit kun je vervolgens ook weer aan lightning koppelen door ze goedkoop van A naar B te sturen.

Zo ver is het echter nog niet en de eerste uitgifte van Tether op RGB moet nog plaatsvinden. Sinds gisteren (17 augustus 2023, red.) stopt het bedrijf met het aanmaken van nieuwe USDT’s op Omni, Kasuma en BCHSLP. Vervolgens kun je nog 12 maanden deze tokens inwisselen of ruilen voor Tethers van andere chains.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
stablecoinstetherusdt