Tether stopt uitgifte USDT op EOS en Algorand te midden van lage adoptie

2806 totale weergaven

Op 24 juni kondigde Tether aan te stoppen met de uitgifte van USDT op de EOS- en Algorand-blockchains. Deze beslissing maakt deel uit van de voortdurende inspanningen van Tether om zijn blockchain-ecosysteem te optimaliseren door zich te richten op platformen die beter voldoen aan de behoeften van de gemeenschap.

Reden voor stopzetting

Tether benadrukte dat gemeenschapsinteresse en gebruik hun beslissingen over blockchain-ondersteuning sterk beïnvloeden. Ondanks het feit dat USDT beschikbaar is op 17 blockchains, vertegenwoordigt USDT op EOS en Algorand een minimaal deel van het totale aanbod. Op 22 juni was USDT op EOS-basis goed voor ongeveer $75,5 miljoen en USDT op Algorand voor ongeveer $17 miljoen, beide minder dan 0,1% van de totale USDT in omloop.

Overgangsperiode en toekomstplannen

Tether zal de komende 12 maanden de aflossing van USDT op deze blockchains blijven ondersteunen. Het bedrijf verzekert dat deze overgang zal worden afgehandeld met minimale verstoring, zodat de gebruikerservaring naadloos blijft. Tether kan na deze periode verdere veranderingen evalueren en aankondigen.

Eerdere en lopende integraties

Deze stap volgt op Tether’s beslissing in augustus 2023 om te stoppen met USDT-minting op drie andere blockchains. Tether blijft zich uitbreiden op andere platformen, zoals The Open Network (TON). In april 2024 werd $500 miljoen aan USDT geslagen op TON, wat Tether’s aanpassingsvermogen toont.

Door zich te richten op breder geaccepteerde platforms wil Tether de veiligheid, efficiëntie en gemeenschapsgedreven innovatie in het hele crypto-ecosysteem verbeteren.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd