Tether voltooit ‘gouden standaard’ onder de beveiligingscontroles

Tether staking coin

Tether, de uitgever van de USDT stablecoin, staat al jaren gigantisch onder druk. Vanuit alle hoeken krijgt het bedrijf te horen dat het zou sjoemelen met de cijfers, dat het niet voldoende dekking zou hebben voor zijn stablecoins en dat het een kwestie van tijd is voordat Tether implodeert.

Nu kondigt Tether de succesvolle voltooiing van een System and Organization Controls 2 (SOC) audit aan, waarmee ze het hoogste veiligheidscertificaat ter wereld bemachtigen.

De gouden standaard

In de verklaring over de voltooiing van SOC schrijft Tether dat het om de “gouden standaard” van beveiliging is voor bedrijven. “Het SOC 2 Type 1 onderzoek is een gouden standaard in beveiliging, die ontwikkeld is door het American Institute of Certificied Public Accountants (AICPA), en onderstreept de positie van Tether als een leider binnen de industrie, die een veilige ervaring wil blijven leveren”, zo schrijft Tether op de website.

Om wat voor maatregelen gaat het precies? Onder andere om firewalls, detectiesoftware en authenticatie-protocollen om de veiligheid van persoonlijke data van klanten te garanderen.

Maar ook de stabiliteit van het netwerk en de efficiënte waarmee problemen worden opgepakt. Ook zaken als privacy, de beveiliging van toegang tot bepaalde data, integriteit en nog veel meer.

Is Tether sterker dan we denken?

Dat het goed gaat met Tether blijkt ook wel uit de gigantische hoeveelheid bitcoin die het inmiddels bezit.

?s=46

Gisteren werd maar weer eens bekend dat Tether voor 629 miljoen dollar 8.888 bitcoin had bijgekocht. In totaal bezit Tether nu voor 5,2 miljard dollar aan bitcoin. Het kopen van bitcoin is onderdeel van de strategie die het bedrijf voert.

15 procent van de winst wordt gereserveerd voor directe investeringen in bitcoin. Dat maakt Tether op dit moment een hele positieve kracht voor bitcoin.

Het bedrijf heeft namelijk een portfolio van ruim 100 miljard dollar aan assets, waarvan een deel geparkeerd is in Amerikaanse staatsobligaties, waar ze momenteel rond de 5 procent op verdienen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....