Tether voorraad stijgt naar hoogste punt van 14 maanden

Tether voorraad stijgt naar hoogste punt van 14 maanden

Het aandeel Tether in de markt is boven de 50% geraakt, zo blijkt uit recente marktdata. Dus ondanks de aanval van de Securities & Exchange Commission op stablecoin, wordt er steeds meer vermogen opgeslagen in stablecoins.

Het zijn voor handelaren dankbare tools, want transacties met stablecoin zijn vele malen goedkoper en snellers dan met normale valuta zoals dollars en euro's.

Tether is niet onomstreden omdat het achterliggende bedrijf ongereguleerd is, maar sinds december 2021 is het aandeel USDT in de markt niet zo hoog geweest. Tether Limited heeft alleen dit jaar al 2,4 miljard USDT extra aangemaakt op de blockchain, wat de circulerende voorraad naar 68,4 miljard dollar brengt (gemeten op 13 februari).

Andere stablecoins zoals USDC en BUSD leveren juist in met respectievelijk ~30% en ~11% aan marktaandeel. Fondsen en handelaren lijken uit BUSD willen stappen, omdat de SEC heeft bevolen dat cryptobedrijf Paxos moet stoppen met de uitgifte ervan.

Uit aanvullend onderzoek van Delphi blijkt dat de totale waarde in stablecoins relatief minder in waarde is afgenomen dan de totale cryptomarkt.

bron: Delphi
bron: Delphi
Lees meer over:
tether stablecoins

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties