Tether voorraad stijgt naar hoogste punt van 14 maanden

tether crypto bull run

Het aandeel Tether in de markt is boven de 50% geraakt, zo blijkt uit recente marktdata. Dus ondanks de aanval van de Securities & Exchange Commission op stablecoin, wordt er steeds meer vermogen opgeslagen in stablecoins.

Het zijn voor handelaren dankbare tools, want transacties met stablecoin zijn vele malen goedkoper en snellers dan met normale valuta zoals dollars en euro’s.

Tether is niet onomstreden omdat het achterliggende bedrijf ongereguleerd is, maar sinds december 2021 is het aandeel USDT in de markt niet zo hoog geweest. Tether Limited heeft alleen dit jaar al 2,4 miljard USDT extra aangemaakt op de blockchain, wat de circulerende voorraad naar 68,4 miljard dollar brengt (gemeten op 13 februari).

Andere stablecoins zoals USDC en BUSD leveren juist in met respectievelijk ~30% en ~11% aan marktaandeel. Fondsen en handelaren lijken uit BUSD willen stappen, omdat de SEC heeft bevolen dat cryptobedrijf Paxos moet stoppen met de uitgifte ervan.

Uit aanvullend onderzoek van Delphi blijkt dat de totale waarde in stablecoins relatief minder in waarde is afgenomen dan de totale cryptomarkt.

bron: Delphi
bron: Delphi
Lees meer over:
stablecoinstether

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...