$533 miljoen aan Tether kwam plots tot leven na grote daling

$533 miljoen aan Tether kwam plots tot leven na grote daling

We hebben de afgelopen dagen weer een stevige correctie te verwerken gekregen en die vond toevalligerwijs op hetzelfde moment plaats als enkele enorme Tether-transacties.

In het tijdsbestek van een paar uur gingen wisselden er voor meer dan een half miljard dollar aan stablecoins van wallet. Deze gigantische transacties vonden plaats op het moment dat bitcoin naar beneden door de 50.000 dollar brak.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Enkele transacties onder de loep

Het is interessant om te zien wat de grote vissen in het water doen. Op basis van hun kapitaalkracht zou je verwachten dat ze beter op de hoogte zijn van de markt dan de gemiddelde investeerder. Wat de bewegingen van zogenaamde whales waardevol kan maken.

De grootste transactie in het blok van meer dan een half miljard aan stablecoin-transacties was er eentje van Binance naar een onbekende wallet. De whale in kwestie bracht met zijn transactie in totaal 118 miljoen dollar in beweging.

Een andere indrukwekkende whale deed hetzelfde met een transactie voor 116 miljoen dollar. Kapitaal in de vorm van stablecoins dat van exchanges wordt afgehaald is vaak geen goed teken. Aangezien dit niet meer snel ingezet kan worden voor de aankoop van bitcoin.

Ook bitcoin whale roert zich op de markt

Whale Alert wist ook de acties van een grote bitcoin whale te spotten. Ditmaal ging het om een transactie van meer dan 15.000 bitcoin voor een bedrag van 720 miljoen dollar.

De transactiekosten voor het verplaatsen van 720 miljoen dollar aan bitcoin? 86 dollarcent. Probeer maar eens voor een dergelijk bedrag aan goud te versturen, het binnen 10 minuten aan te laten komen en onder dat verzendbedrag te blijven. Dat is onmogelijk.

De transactie vond plaats tussen twee wallets die voor Whale Alert niet bekend waren, wat betekent dat de bitcoin hoogstwaarschijnlijk niet naar een exchange zijn verzonden. Meer waarschijnlijk is dat de whale een interne reorganisatiedag had of dat het om een over-the-counter transactie ging.

Lees meer over:
Bitcoin tether

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties