Tether wil stabelcoinmarkt nog verder naar zich toetrekken met token gedekt door goud

9037 totale weergaven
Tether wil stabelcoinmarkt nog verder naar zich toetrekken met token gedekt door goud

Tether heeft een nieuw tokenplatform genaamd Alloy gelanceerd, waarmee gebruikers tokens kunnen maken die zijn gedekt door Tether’s tokenized goud (XAUT).

Tether is het bedrijf achter de grootste stablecoin ter wereld. Op veel cryptobeurzen is de gelijkname token veruit de populairste manier om te handelen.

Tether heeft zo’n $110 miljard aan stablecoin (USDT) in omloop. Recentelijk kondige ze een nieuwe netwerk aan. , Het nieuwe platform voor tokencreatie werd onthuld met de naam Alloy. Dit platform, dat op het Ethereum-netwerk draait, stelt gebruikers in staat om nieuwe tokens te creëren die zijn gedekt door Tether’s tokenized goud (XAUT).

Het is een relatief twijfelachtige stap. Maar Tether geloof erin dat zij hiermee nog meer in de markt kunnen doen.

Alloy

“Alloy door Tether is een open platform dat het mogelijk maakt om gedekte synthetische digitale activa te creëren en zal binnenkort deel uitmaken van het nieuwe Tether digitale activa tokenization platform, dat later dit jaar wordt gelanceerd,” zei Tether CEO Paolo Ardoino in een verklaring op sociale media.

Het eerste beschikbare activum op het platform is aUSDT, een token waarvan de waarde is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Beleggers kunnen aUSDT minten door Tether’s XAUT als onderpand te storten. XAUT heeft een marktkapitalisatie van $570 miljoen en wordt ondersteund door fysiek goud opgeslagen in Zwitserland.

Het nieuwe token is gericht op gebruikers die crypto willen gebruiken voor betalingen en overmakingen zonder hun goud-gedekte tokens te verkopen. De positie moet overgedekt zijn, wat betekent dat het maximale bedrag aan nieuwe tokens dat gebruikers kunnen minten 75% van de onderpandwaarde bedraagt.

Deze ontwikkeling maakt deel uit van Tether’s inspanningen om zijn diensten uit te breiden voorbij het uitgeven van USDT, de grootste stablecoin op de markt. Recentelijk heeft Tether ook geïnvesteerd in bitcoin miners, betalingsverwerking en kunstmatige intelligentie via cloud computing​. Ze hadden het zelf over bedragen van zo’n $1 miljard.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...