Texas is klaar om een wereldleider op het gebied van Bitcoin te worden

De beslissing van de Chinese overheid om bitcoin mining en in principe alles wat met bitcoin te maken heeft te verbieden is voor Texas geen slechte ontwikkeling geweest.

Veel miners die hun operatie in China hadden draaien zijn verhuisd naar Austin, Texas wat de staat langzaam tot de Amerikaanse hoofdstaat voor bitcoin maakt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Texaanse gouverneur Abbott enthousiast over bitcoin

De Texaanse gouverneur Greg Abbott heeft al tweemaal een ontmoeting met de Texas Blockchain Council achter de rug en lijkt helemaal enthousiast te zijn over de plannen om van Texas de bitcoin-hub van Amerika te maken.

“Texas wordt de leider op het gebied van crypto,” zo liet de Abbott via zijn Twitter weten. Nog wel een beetje in de hoek van de schitcoinerij op sommige punten, maar zo zijn we bijna allemaal begonnen.

Het gaat nog heel veel over blockchain technologie en “crypto”, zeker als het gaat om wetgeving en de zogenaamde werkgroepen die worden opgezet. Al zal de meeste activiteit in werkelijkheid rondom bitcoin plaatsvinden.

Texas zelf enorm in de groei

Veel bitcoiners verhuizen de laatste tijd richting Texas en ook veel bekende Amerikanen en grote ondernemers vestigen zich steeds vaker in de staat. Met name Austin lijkt wat dat betreft een populair vestigingsplaats.

In een recent artikel van Forbes is de uitzonderlijke groei van Texas nog maar eens uitgelicht. Van een jaarlijks BBP van ongeveer 998 miljard dollar in 200 is de economie in 20 jaar tijd met 70,6 procent gegroeid naar een BBP van 1,75 biljoen dollar.

Daarmee zou Texas op zichzelf de 9e of 10e grootste economie ter wereld zijn. Helemaal geen verkeerde plek voor bitcoin om zich verder te ontwikkelen. Een ontwikkeling die ook Texas dan weer niet slecht zou uitkomen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....