Tezos (XTZ) brengt belangrijke netwerkupdate uit voor proof-of-bake

Hoe doen bepaalde succesvolle ICO's het anno 2019? Tezos (XTZ) is een bekend Europees open-source project in de blockchain industrie. Tijdens één van de meest succesvolle Initial Coin Offerings (ICO) uit 2017 is $232 miljoen opgehaald. Op dat moment een record. De komende week is spannend, omdat het project een belangrijke netwerkupdate doorvoert.

Proof-of-bake

Tezos heeft stilletjes verder gebouwd aan haar project en viel op met een grote booth tijdens de Paris Blockchain Week. Het project kent een grote groep aan Franse ontwikkelaars die vanaf het begin betrokken zijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vanwege de Franse inslag is gekozen voor de bewoording 'proof-of-bake', een variant op proof-of-stake. In het onderstaande tabel worden de verschillen duidelijk gemaakt.

Tezos (XTZ) brengt belangrijke netwerkupdate uit voor proof-of-bake

Tezos protocol wijziging

Bij Tezos ligt nu een belangrijke update van haar protocol op de planning. Uit bovenstaand overzicht is duidelijk dat er 10.000 XTZ tokens nodig zijn voor een zogenaamde 'roll' te krijgen.

Een van de voorstellen is om de drempel te verlagen van 10.000 naar 8.000 XTZ. Een stemming onder de community heeft geleid tot het het verlagen van de drempel. Dat betekent dat minstens 80% van de bakers vóór stemde. Eind mei wordt deze wijziging doorgevoerd in het protocol.

Athens update

Bijzonder is dat bij Tezos een dergelijke wijziging 'automatisch' in het protocol zelf gebeurt, een van de facetten van de zogenaamde 'Athens'-update.

Het houdt in dat de ledger zichzelf kan veranderen en wijzigen. Het is een on-chain mechanisme voor het doen van voorstellen en het selecteren, testen en activeren van protocol upgrades.

Het stemmen gebeurt via de community, zonder dat er een hard fork, een splitsing van de chain, nodig is.

Koers XTZ

De koers handelt op dit moment 86% lager in vergelijking met de all-time high. De koers was op 17 december 2017 $11,21.

De cryptomunt is de afgelopen drie maanden met ruim 250% gestegen. Kan Tezos deze opmars voortzetten?

Tezos (XTZ) brengt belangrijke netwerkupdate uit voor proof-of-bake

Interview Tezos

We spraken mede-oprichter Arthur Breitman in Parijs tijdens de Paris Blockchain Week.

Bron: CryptoPotato

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...