Thailand keurt eerste spot Bitcoin ETF voor vermogende beleggers goed

4007 totale weergaven

De Thailand Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de lancering van het eerste spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) in het land goedgekeurd, meldden lokale media op dinsdag.

Eerste spot Bitcoin ETF in Thailand

De Thaise SEC heeft One Asset Management (ONEAM) goedgekeurd voor de lancering van het ONE Bitcoin ETF Fund of Funds Unhedged and not for Retail Investors (ONE-BTCETFOF-UI). Deze ETF staat gepland voor distributie tussen 31 mei en 6 juni en richt zich op ultra-vermogende particulieren (UHNWI’s) en institutionele beleggers.

Beleggingsrisico en veiligheid

Met een beleggingsrisico van acht wil de Bitcoin ETF liquiditeit en veiligheid garanderen door te beleggen in 11 toonaangevende wereldwijde fondsen. De naleving van internationale standaarden door de ETF zorgt voor een veilige opslag van munten, zoals benadrukt door Pote Harinasuta, CEO van ONEAM.

Focus op vermogende en institutionele beleggers

De ETF, die zich beperkt tot vermogende en institutionele beleggers, is door regelgevende instanties in de VS en Hong Kong onder de loep genomen. Deze stap past in de strategie van de SEC om gereguleerde Bitcoin-beleggingsvehikels aan te bieden, die de wereldwijde trend weerspiegelt.

Potentiële voordelen en risico’s

Harinasuta benadrukte het potentieel van digitale activa voor portefeuillediversificatie, maar waarschuwde voor hun hoge volatiliteit. ONEAM adviseert beleggers om slechts 5% van hun portefeuille aan Bitcoin toe te wijzen om risico en rendement in evenwicht te houden.

In afwachting van verdere goedkeuringen

Terwijl de Bitcoin ETF van ONEAM is goedgekeurd, wacht MFC Asset Management nog steeds op goedkeuring van de SEC voor een soortgelijk product. Dit weerspiegelt de groeiende belangstelling en wettelijke goedkeuring voor Bitcoin ETF’s in Thailand en wereldwijd.

De goedkeuring door Thailand van de eerste Bitcoin ETF voor vermogende beleggers is een belangrijke stap in de financiële markt van het land en biedt een gereguleerde weg voor Bitcoin-beleggingen.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....