Thailand’s SEC lanceert Digitale Activa Sandbox om Crypto-innovatie te stimuleren

146 totale weergaven

De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft officieel haar Digital Asset Regulatory Sandbox gelanceerd, waarmee een belangrijke stap is gezet in het bevorderen van innovatie en experimenten in de Thaise digitale activasector.

Innovatie ondersteunen in een gecontroleerde omgeving

De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de lancering aangekondigd van de Digital Asset Regulatory Sandbox, een baanbrekend initiatief dat bedoeld is om experimenten met en de ontwikkeling van innovatieve diensten voor digitale activa mogelijk te maken binnen een gecontroleerde en flexibele regelgevingsomgeving.

De Sandbox is ontworpen om beurzen, makelaars, adviseurs en andere in aanmerking komende diensten te ondersteunen bij het testen van hun oplossingen in real-world scenario’s.

Een platform voor innovatie

De Digital Asset Regulatory Sandbox staat open voor deelnemers die voldoen aan specifieke kwalificaties van de SEC. Het initiatief maakt deel uit van de bredere inspanningen van Thailand om zich te profileren als een cryptovriendelijke natie.

Dit komt na recente ontwikkelingen op het gebied van regelgeving zoals de goedkeuring van de eerste spot Bitcoin ETF van het land en een belastingvrijstelling voor crypto-inkomsten eerder dit jaar.

Toelating en deelname

Deelnemers aan de Sandbox moeten aantonen dat ze over voldoende kapitaal, een gezonde managementstructuur en robuuste werksystemen beschikken om ervoor te zorgen dat ze goed voorbereid zijn op de testfase.

De SEC heeft benadrukt dat deelname aan de Sandbox weliswaar experimenten mogelijk maakt, maar niet gelijk staat aan volledige goedkeuring door de toezichthouder.

De Sandbox-periode is beperkt tot één jaar, met de mogelijkheid van verlenging op verzoek.

De toekomst van digitale activa stimuleren

Dit initiatief weerspiegelt de inzet van Thailand voor het bevorderen van een veilige en innovatieve omgeving voor de groei van diensten op het gebied van digitale activa.

Door bedrijven toe te staan hun oplossingen onder regelgevend toezicht te testen, wil de SEC de risico’s beperken en tegelijkertijd de ontwikkeling van nieuwe technologieën in de financiële sector bevorderen.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....