Threshold Network wil tBTC fuseren met WBTC om veiligheid te vergroten

870 totale weergaven

In een poging om de veiligheid en decentralisatie binnen het DeFi ecosysteem te verbeteren, heeft Threshold Network een strategische fusie voorgesteld met Wrapped Bitcoin (WBTC).

Threshold Network stelt strategische fusie voor

Threshold Network, het decentralized finance (DeFi) protocol achter het tBTC token, heeft een belangrijke fusie voorgesteld met Wrapped Bitcoin (WBTC).

Het voorstel, ingediend door MacLane Wilkison, heeft als doel om de controle over WBTC over te dragen aan Threshold Network, waarbij hun gedecentraliseerde custody en permissionless bridging mechanismen worden geïntegreerd.

Deze stap wordt gezien als een reactie op de groeiende bezorgdheid over het gecentraliseerde beheer van WBTC en het recente partnerschap met BiT Global, dat controverse heeft veroorzaakt door de betrokkenheid van Justin Sun.

Sterke punten combineren

Het fusievoorstel beschrijft dat Threshold Network een aanzienlijk deel van haar token, met een waarde van meer dan $36 miljoen, zou inzetten om de enige handelaar op het WBTC netwerk te worden.

De onderbenutte functies van de WBTC DAO zouden worden overgedragen aan Threshold Network, waardoor het beheer van de bitcoins die WBTC ondersteunen onder de gedecentraliseerde bewaring van tBTC zou komen te vallen.

Deze strategische stap is ontworpen om de veiligheid en het vertrouwen in Bitcoin-ondersteunde activa binnen het DeFi ecosysteem te versterken.

Centralisatieproblemen aanpakken

De voorgestelde fusie komt in de nasleep van zorgen over BitGo’s plan om de controle over WBTC over te dragen aan een joint venture met BiT Global.

Velen in de DeFi-gemeenschap hebben hun zorgen geuit over de veiligheid en stabiliteit van WBTC onder deze nieuwe regeling, vooral vanwege de betrokkenheid van Justin Sun.

Door te fuseren met Threshold Network probeert WBTC deze zorgen te verminderen door gebruik te maken van Thresholds gedecentraliseerde en toestemmingsvrije infrastructuur.

Potentiële invloed op het DeFi ecosysteem

De voorgestelde fusie heeft gemengde reacties losgemaakt binnen de DeFi-gemeenschap. Terwijl sommigen het zien als een positieve stap in de richting van meer decentralisatie en veiligheid, zijn anderen voorzichtig over de technische en bestuurlijke uitdagingen die kunnen ontstaan.

Als deze fusie wordt goedgekeurd, kan dit belangrijke gevolgen hebben voor het DeFi-ecosysteem, mogelijk de veiligheid en het vertrouwen in Bitcoin-ondersteunde activa vergroten en een precedent scheppen voor toekomstige samenwerkingen.

 

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....