Tim Draper praatte met president Sri Lanka over bitcoin

Miljardair Tim Draper was onlangs in Sri Lanka, waar hij onder andere de president sprak. Niet geheel onverwacht kwam het onderwerp bitcoin ook op tafel.

Bitcoingesprek

Draper sprak in he Aziatische land met lokale ondernemers over de adoptie van cryptocurrency. De ondernemer ontmoette die dag ook Ranil Wickremesinghe, de president van het land, over hetzelfde onderwerp. Dat meldt Bloomberg.

De permabull ging verder op bezoek naar de centrale bank om de pitch te presenteren. Sri Lanka zit verwikkeld in een moeilijk parket waarbij ze zoeken naar een uitweg voor hun financiële uitdagingen. De natie is momenteel in gesprek met een groep particuliere schuldeisers uit Japan, China en India om zijn schuld te herstructureren. Ze moeten nog $51 miljard ophoesten voor eind 2027.

De gouverneur van de centrale bank antwoordde dat de adoptie van bitcoin in Sri Lanka geen 100% realiteit zou zijn. Nandalal Weerasinghe reageerde dat de introductie van bitcoin de crisis in het land alleen maar zou verergeren. Daarom besluiten ze om een andere route te nemen.

Wel is hij er mee eens dat dit soort technologieën handig kunnen zijn om sociale integratie te bevorderen en mensen in nood snel te kunnen helpen.

Economische crisis

Vorig jaar werd Sri Lanka geconfronteerd met de ergste economische crisis ooit in zijn geschiedenis. Prijzen stegen gigantisch, er was een tekort aan brandstof en het werd er ook onveilig.

Toerisme bleef weg en door protesten werd president Gotabaya Rajapaksa gedwongen het land te ontvluchten. Later diende hij zijn ontslag in.

Volgens Draper kan Sri Lanka de financiële crisis aanpakken met het schaarse bitcoin. De miljardair ziet in de cryptovaluta een goed spaarmiddel dat niet onderhevig is aan beleidswijzigingen van de overheid of de centrale bank. In de meeting met de centrale bankier haalde hij het voorbeeld van El Salvador aan.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over: