Tom Lee: ‘Bitcoin na teleurstellend 2021 naar $200.000 in 2022’

Het jaar zit er nog niet op en met een plus van meer dan 60 procent wat de koers betreft is het een prima jaar voor bitcoin, maar volgens analist Tom Lee is dat pas het begin en was 2021 maar een teleurstellend jaar voor bitcoin.

Voor het komende jaar verwacht de bestuurder van Fundstrat Global Advisors namelijk dat bitcoin weleens naar een koers van 200.000 dollar kan opklimmen. Wat zou betekenen dat bitcoin een monsterlijk 2022 te wachten staat.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Lee staat bekend als bitcoin bull en is zelf ook gebaat bij een hogere prijs van bitcoin.

Het teleurstellende jaar van bitcoin

Bitcoin bereikte op 10 november van dit jaar de piek met een koers van 69.044 dollar, waarop een scherpe correctie volgde die ons tot een koers van ongeveer 42.000 dollar bracht.

Inmiddels zij we weer een beetje hersteld en handelen we momenteel rond de 51.000 dollar. Het lijkt er dan ook op dat we de lokale bodem bereikt hebben en de weg omhoog weer ingezet kan worden.

De december-piek die veel analisten hadden verwacht lijkt er echter niet in te zitten, tenzij we de komende dagen ineens als een raket gaan. Dat is waarschijnlijk waarom het voor Tom Lee als een teleurstellend jaar voelt.

Als we de prestaties van bitcoin echter vergelijken met de rest van de financiële markt, dan is er maar weinig wat ook maar in de buurt komt van de meer dan 60 procent die bitcoin sinds 1 januari gestegen is. Het blijft uiteindelijk een kwestie van perspectief.

Tom Lee is permanent bullish

De immer optimische Tom Lee wordt door criticasters weleens weggezet als een zogenaamde permabull omdat hij bijna altijd met ‘onrealistische’ voorspellingen komt. Onder meer zijn voorspellingen van een paar jaar geleden waren veel te hoog nadat bitcoin kort na zijn bullish uitspraken door het ijs zakte in 2018.

Als je echter uitzoomt, dan zou je Tom Lee bijna alleen maar gelijk kunnen geven voor zijn bullish instelling wat bitcoin betreft. In bijna 13 jaar tijd heeft bitcoin koersrecord na koersrecord neergezet.

De voorspellingen van Lee zijn soms misschien wat te optimistisch, maar geeft het wat meer tijd en ze komen meestal alsnog uit. Op dit moment lijkt een koers van 200.000 dollar voor 2022 meer dan onrealistisch, maar zo dachten we enkele jaren geleden ook over een koers van 50.000 dollar die nu bijna normaal voelt.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....