Top 10 crypto koers verwachtingen – De meest veelbelovende tokens nu XRP, BTC en DOGE en andere bekendste crypto’s crashen

Het gaat al tijden niet goed met de koersen van de grootste crypto’s. Bitcoin, XRP en Ethereum traden al weken, zo niet maanden, zijwaarts. Kleine nieuwsberichten doen het goed voor een sprongetje van een procent of vijf, maar vrij snel daarna zakt de koers weer in.

Grote tokens zetten geen rally meer neer

Een goed voorbeeld van deze stelling komt van de Bitcoin zelf. Half augustus (2023) maakte de token een flinke daling mee, waarvan het zichzelf nauwelijks kon herstellen. Support bleek rond de $26.000 te liggen. Het nieuws dat de SEC vanuit de rechtszaal gedwongen werd een Bitcoin-ETF aanvraag van Grayscale te beoordelen, leek het vonkje te zijn waar de token zo naarstig op zoek was

bitcoin koers grafiek

Twee dagen later, op 1 september, was dit kleine vonkje alweer gedoofd, zoals te zien is op bovenstaande grafiek van TradingView. Zo vergaat het de Bitcoin al maanden: rally’s kunnen niet gestart worden en mocht er wel groei in zitten dan zal dit heel klein zijn. Sterker nog: nu de Bitcoin zelfs tot onder de $25.800 is gedaald, is het zeer de vraag waar de bodem precies ligt.

Wie denkt dat een uitwijkmanoeuvre naar de XRP van Ripple in deze omstandigheden zinvol is, komt echter bedrogen uit. De token kon weliswaar een flinke rally neerzetten dankzij de succesvolle rechtszaak tegen de SEC, maar de token trade nu weer praktisch op hetzelfde niveau als voor de kortstondige rally (rond de $0,50), zoals op de grafiek van TradingView waar te nemen valt.

XRP koers grafiek

Investeren in de top 10 crypto tokens – voor en nadelen

Tokens uit de top 10 crypto (bijvoorbeeld te vinden op coinmarketcap.com) hebben de neiging om een stuk minder volatiel te zijn.

De nadelen van de nummer 1 (BTC, Bitcoin) en nummer 5 (XRP, Ripple) op deze lijst hebben we al besproken: de tokens traden zijwaarts, en grote rally’s lijken bijzonder onwaarschijnlijk. Ditzelfde kan ook gezegd worden van bijvoorbeeld Ethereum, dat mede dankzij de enorme Total Value Locked too big to fail is, maar helaas ook too big to fly.

Andere grote coins binnen deze lijst zijn bijvoorbeeld Tether en BNB. Dit zijn stablecoins, die er niet voor gemaakt zijn grote rally’s neer te zetten. Het positieve is dat ze anders dan veel meme coins ook nauwelijks de neiging hebben om keihard te crashen, zelfs niet bij een crypto crash.

Over Meme Coins gesproken: ook de Dogecoin staat nog in de top 10 crypto munten. De kwispelende hondencoin lijkt echter aan het eind van zijn Latijn, en grote rally’s zijn al lange tijd niet meer voorgekomen, alhoewel in april en juli nog een poging werd gedaan (zie onderstaande Tradingview grafiek. De grote vraag is of de DOGE nog een laatste kunstje kan, of dat het onderhand tijd wordt voor een spuitje?

Dogecoin koers grafiek

Investeren in een nieuwe token: de beste crypto’s om nu in te investeren

Het voordeel van deze grote tokens is dat ze relatief veilig zijn wanneer een nieuwe crypto crash werkelijk aanstaande blijkt. Velen zullen zeggen dat er zoveel mensen in de Bitcoin en XRP geïnvesteerd hebben dat deze ‘too big to fail’ zijn geworden. Mede door dit formaat is een snelle rally echter ook niet meer nodig.

Wie snel veel geld wil verdienen met crypto, kan het beste een blik werpen op nieuwe crypto munten die zich momenteel nog in de presale bevinden. Welke coin gaat stijgen, is natuurlijk altijd lastig te voorspellen. Toch trekken drie tokens met potentie onze speciale aandacht:

Wall Street Memes – Token in de presale met potentie nieuwe Dogecoin te worden

De Dogecoin is een goed voorbeeld van een meme coin die vroege investeerders veel geld wist op te leveren, mede omdat de token verschillende rally’s neer wist te zetten. Het is nu aan Wall Street Memes (WSM) om dit succes nog eens dunnetjes over te doen, of zelfs te verbeteren.

De vooruitzichten zijn positief, want WSM vloog door de presale. In no-time werd een Market Cap van $25 miljoen gehaald: ongekend voor een presale token. Dit formaat zorgt er mede voor dat de WSM niet op vage exchanges terecht zal komen, maar direct Tier 1 listings zal kennen!

Mede hierdoor valt het te verwachten dat na de lancering op de exchanges de token nog flink in waarde zal stijgen. De WSM is een community token, die op haar verschillende social media kanalen tot nu toe al meer dan 1 miljoen volgers heeft bereikt.

Deze volgers zijn niet de eerste de besten, maar veelal leden en volgers van de Wall Street Bets beweging. Dit is een online groep (begonnen op Reddit) die in 2021 zich wist te verenigen en onder meer de GameStop en AMC rally’s kon veroorzaken. Mede vanwege deze doelgroep is de token sterk gedecentraliseerd en communitygericht.

Het spreekt daarom voor zich dat deze token de potentie heeft x10 of zelfs x25 te gaan, om daarna nog een flinke tijd meerdere rally’s te kunnen neerzetten. Wie slim is, stapt dus nu in bij deze token, in de resterende 24 dagen dat de token nog voor $0,0337 in de presale te koop is.

Sonik Coin – token heeft de ambitie razendsnelle groei neer te zetten

Het team achter de Sonik Coin wil er alles aan doen om vroege investeerders hun investering terug te betalen, het liefst met een flinke winst. Volgens de roadmap van het project zelf moet het mogelijk zijn om kort na de lancering een winstfactor van x50 te behalen.

Dit lijkt vergezocht, maar veel meme coins hebben het veelvoud van deze cijfers kunnen halen: Dogecoin is wederom een goed voorbeeld. Toch heeft de Sonik Coin twee grote voordelen ten opzichte van de DOGE.

Het eerste grote voordeel is dat mensen sneller geneigd zullen zijn de token vast te houden, omdat ze hiermee stake-to-earn rewards kunnen krijgen die kunnen worden uitgegeven met dank aan de smart contracts op het ERC-20 netwerk. Anders dan de DOGE is de SONIK deflatoir op dit gebied. 40% van de tokens wordt voor staking rewards vastgezet.

Sonik crypto presale

Een ander belangrijk voordeel is dat de DOGE haar rally al heeft gehad, en SONIK nog niet. In de Meme Coin wereld is de eerste rally bijna altijd de belangrijkste. Het is dan ook al in deze rally dat Sonik wil stijgen van een market cap van (bijna) $2,1 miljoen naar $100 miljoen.

Mocht dit lukken, dan ben je als vroege investeerder de gelukkige: in deze situatie kun je of kiezen voor staken en zo een passief inkomen genereren, of meteen cashen en genieten van je winst.

Dan moet je wel toeslaan nu de token zich nog voor $0,000014 in de presale bevindt.

LPX – Homepage voor Web3 kan miljoenenpubliek bedienen

De LPX token zal de native token worden van het Launchpad XYZ platform, een crypto project waar analisten en investeerders de nodige perspectieven voor zien.

Launchpad crypto presale

Launchpad XYZ heeft namelijk de ambitie een soort startpagina te worden waarop alles gevonden kan worden over Web3 projecten – de nieuwste tokens, Play-to-Earn games, handige apps op de Blockchain en uiteraard het laatste nieuws.

Dit zijn geen generieke berichten en tokens, maar informatie die speciaal voor jou is samengesteld met behulp van de kracht van AI: zo krijg je geen informatie over tokens die jou toch niet interesseren, en ben je als eerste op de hoogte van projecten die jou (waarschijnlijk) zullen aanspreken.

Belangrijk is ook Launchpad Quotient, een functie op het Launchpad platform dat verschillende tokens rangschikt, gesorteerd op honderden datapunten en met een speciale aanpassing aan jouw handelsstijl. Zo krijg je elke dag toegang tot een persoonlijke top 10 en zie je in welke coin investeren voor jou verstandig is.

Launchpad wil bovendien een brug slaan tussen Web2 en Web3 gebruikers, en om dit voor elkaar te krijgen is er een speciaal educatief programma ontwikkeld die nieuwe investeerders helpt in hun ontwikkeling. Zo kan Launchpad de go-to worden voor een miljoenenpubliek.

Smeermiddel op dit platform is de LPX token, waarmee je speciale voordelen kunt krijgen. Zo heb je met de token toegang tot extra Alpha Calls en het Telegram kanaal. Wie de token nu in de presale koopt, kan de markt voor zijn. Het valt te voorzien dat met de groei van het platform de token ook in waarde zal stijgen.

Koop je binnen vier dagen de LPX token voor $0,0454, dan krijg je bovendien 19% gratis als bonus!

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsDogecoinXRP

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...