Topanalist: ‘Bitcoin staat op het punt van uitbreken’

bitcoin bullish

Als we de populaire analist Bluntz mogen geloven, dan staat de volledige cryptomarkt op het punt van uitbreken dankzij bitcoin. In een nieuwe analyse schrijft Bluntz dat bitcoin zich momenteel lijkt voor te bereiden op een uitbraak op de 2-uur grafiek.

Bitcoin koers van $67.000 is cruciaal

In de ogen van Bluntz is de bitcoin koers van 67.000 dollar cruciaal voor de digitale munt. Als we voorbij dat punt komen, dan “gaan we vliegen” zo stelt de analist. In zijn grafiek zien we een zogenaamde symmetrische driehoek, die zowel bearish als bullish kan zijn.

Image
2-uur grafiek bitcoin. Bron: Bluntz

“Zodra bitcoin de weerstand op 67.000 dollar voorbijgaat, zal de volledige markt vliegen”, aldus Bluntz.

Vooralsnog lijkt dat niet te gaan gebeuren, want gisteren klapte de bitcoin koers vrij plotseling omlaag. Dat lijkt het gevolg van nieuwe spanningen in het Midden-Oosten, maar ook vanwege nieuwe zorgen om de Chinese economie.

Zodoende moeten we nog maar afwachten of bitcoin in staat is om de komende dagen voorbij dat punt van 67.000 dollar te stijgen. Daar lijkt in ieder geval nog wat goed nieuws voor nodig, bijvoorbeeld op het front van de ETFs.

Ook daar lijkt de inkoopwoede op dit moment echter even afwezig.

Niet alleen bullish over bitcoin

Bluntz is overigens niet alleen bullish over bitcoin. Hij ziet ook veel perspectief voor de op Solana gebaseerde memecoin dogwifhat (WIF). Volgens Bluntz staat WIF op het punt van uitbreken, nadat het een stijgende driehoek vormde in zijn 4-uur grafiek.

Image

In zijn grafiek herkennen we ook een klassieke A-B-C correctie uit de Elliott Wave Theory. Volgens die theorie beweegt een bullish asset zich over het algemeen in een patroon van vijf golven omhoog, terwijl correcties plaatsvinden in drie golven (ABC-correctie).

Zodoende kan het zijn dat we voor WIF wat interessante koersactie zullen zien de komende dagen, maar veel hangt daarbij natuurlijk af van bitcoin. De volledige markt is en blijft afhankelijk van het koersverloop van de grootste munt van de markt.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....