Topbankier: ’10 procent van mijn vermogen zit in bitcoin’

Marcelo Claure, de voormalig CEO van het grote SoftBank Group Corp heeft momenteel 10 procent van zijn persoonlijke vermogen in bitcoin zitten.

Volgens de voormalig topbankier, die als spreker aanwezig was tijdens Bitcoin 2022, is bitcoin de veiligste manier om je vermogen te beschermen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin is een asymmetrische investering

"Het begint erop te lijken dat bitcoin één van de veiligste manieren is om ons vermogen te beschermen, maar nog belangrijker, het is waarschijnlijk de enige investering die bestaat vandaag waarbij de potentiële winsten zoveel groter zijn dan de potentiële verliezen." Aldus Marcelo Claure tijdens Bitcoin 2022.

Verder sprak Claure zijn zorgen uit over een potentiële recessie die ons te wachten staat, wat één van de voornaamste redenen is voor de bankier om zijn exposure op bitcoin te vergroten.

"We zijn overgelaten aan de genade van de overheid [...] dat is waarom ik heb besloten om mijn bitcoin holdings te verhogen naar 10 procent van mijn portfolio." Zo legde de bankier zijn keuze uit om meer bitcoin te kopen.

Claure was niet de enige grootheid op het podium met een grote bitcoin allocatie. Ook Ricardo Salinas Pliego, de op twee na rijkste Mexicaan, heeft 60 procent van zijn portfolio in bitcoin en bitcoin aandelen zitten.

Luister naar je kinderen

De succesvolle Marcelo Claure is niet als vanzelf bij bitcoin terechtgekomen. Zoals zoveel mensen uit de traditionele financiële wereld duurde het even voordat hij bitcoin serieus nam. Uiteindelijk is het zijn zoon geweest die hem over de streep trok.

"Ik ben in bitcoin terechtgekomen omdat ik een oudere zoon heb die me iedere dag met de 'bitcoin-stok' sloeg.

Hij zei, 'Pap, je bent de enige gast die dit nog niet begrijpt en jij denkt dat je een slimme tech-investeerder bent'", aldus Claure over hoe hij bitcoin in het vizier kreeg.

Daarna is Claure zich gaan inlezen en de rest is geschiedenis. Inmiddels bestrijkt bitcoin een serieus gedeelte van het portfolio van de voormalig topbankier. Want laten we wel wezen, een allocatie van 10 procent is redelijk groot in het portfolio van iemand met de achtergrond van Claure.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....