Totale waarde Bitcoin richting die van Google, goud nog ver weg

Bitcoin laat als asset steeds meer bedrijven achter zich. De marktkapitalisatie schoot vorige week door de $1.000 miljard, waarmee het bijna meer waard is dan Alphabet, het moederbedrijf achter Google.

Op moment van schrijven is de marktwaarde onder de $1.000 miljard gezakt door de koersdaling van maandag naar $52.564.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin marktwaarde

Zoals gezegd bereikte de marktkapitalisatie van Bitcoin onlangs de $1 biljoen, of $1.000 miljard. Dit getal krijg je als je het aantal bitcoin dat in omloop is vermenigvuldigt met de spotprijs. Op moment van schrijven is dat dus $56.300 x 18,64 miljoen = $1.049 miljard.

Daarmee is Bitcoin nu groter dan het uit China afkomstige Tencent. Het moet Google, officieel genoteerd als moederbedrijf Alphabet (GOOGL), nog voor zich laten met een marktkapitalisatie van ongeveer $1.400 miljard.

Momenteel moet de cryptomunt naast Google alleen Amazon, Microsoft, Saudi Aramco en Apple voor zich dulden.

Totale waarde Bitcoin richting die van Google, goud nog ver weg

Op companiesmarketcap.com kun je de exacte getallen zien. Zo moet bitcoin nog 100% doorstijgen tot $110.000 om ook Apple in te halen.

Aandelen, indices en goud

Arcane Research berekende dat Bitcoin dan groter is dan PayPal, VISA en MasterCard bij elkaar opgeteld. Hierbij hoort wel een kleine disclaimer: zij rekenden met de fully diluted marketcap, waarbij je met 21 miljoen aan bitcoin rekent in plaats van de circulating supply.

Het populaire Twitter-account Documenting Bitcoin vermeldde vanochtend dat Bitcoin momenteel ook groter is dan de Nederlandse aandelenmarkt. Deze lijst wordt aangevoerd door ASML, Shell, Unilever en onder andere Ayden. Maar als je ál deze Nederlandse aandelen bij elkaar optelt, is Bitcoin dus nog steeds groter.

Misschien is het wat oneerlijk om een cryptocurrency te vergelijken met aandelen van een bedrijf. Je kunt beide activaklassen namelijk niet met elkaar vergelijken. Bitcoin wordt namelijk 8760 uur per jaar verhandeld, terwijl de aandelenbeurzen maar 1750 uur per jaar open zijn. Als je die denkstap trouwens doorzet, zou je kunnen stellen dat de cryptomunt (omgerekend) al 60 jaar oud is.

Wat dat betreft, lijkt Bitcoin misschien meer op goud. De marktkapitalisatie van goud is momenteel nog 10x zo groot als die van Bitcoin, zoals te zien is op AssetDash.

Totale waarde Bitcoin richting die van Google, goud nog ver weg

The flippening van goud laat dus nog wel even op zich wachten. Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
aandelengoud