Treedt Bitcoin in de voetsporen van goud? Volgens een oud patroon van een hedgefondsmanager wel

Gaat bitcoin de prijsontwikkeling van goud achterna? Op basis van een patroon dat in de jaren 70 door Paul Tudor Jones om de enorme rally van goud te voorspellen lijkt eenzelfde koersexplosie voor bitcoin aanstaande.

Grafieken lezen en patronen herkennen geeft natuurlijk allesbehalve zekerheid, maar positief is het wel.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De bitcoin grafiek van de afgelopen twee jaar lijkt heel veel op de grafiek van goud van het jaar 1975 tot 1977. Kort daarna schoot de goudkoers de lucht in.

Staat bitcoin hetzelfde feestje te wachten?

Bitcoin zou goud hier zomaar eens in kunnen volgen. Hier zijn twee grote redenen voor. De eerste is dat bitcoin een gemaximeerde supply van 21 miljoen heeft. Dit maakt de digitale munt als het ware een verzekering op het financiële systeem.

De rook komt bij centrale banken op dit moment nog net niet uit de geldprinters. In dat macro-economische klimaat lijkt bitcoin de ultieme asset om je portfolio mee te verzekeren. Daarbij komt dat bitcoin over het algemeen vergelijkbare eigenschappen als goud heeft. Op bepaalde punten is de digitale munt zelfs beter dan goud.

De bekende Winklevoss-tweeling, oprichters van het Amerikaanse handelsplatform Gemini voorspelden in augustus van dit jaar zelfs een koers van $500.000. Ze noemden de asset uniek vanwege het feit het de enige asset is met een gemaximeerde supply.

Het is onmogelijk voor miners om meer bitcoin te gaan minen als de koers omhooggaat. Als de koers van goud stijgt is dat een incentive voor gouddelvers om meer goud boven te grond te toveren.

Volop lof voor bitcoin

Tyler Winklevoss ging verder met zijn lofrede door Satoshi Nakamoto erbij te betrekken. Het spreekt volgens de Amerikaan voor bitcoin dat de grote man achter bitcoin nog altijd anoniem is.

Dit onderstreept volgens hem nog maar eens de kracht van bitcoin als store of value. Een asset die door niemand van je kan worden afgepakt. Het feit dat we nog steeds niet weten wie Satoshi is laat zien dat je bitcoin kunt gebruiken als een onafhankelijke asset.

De totale waarde van het protocol ligt op meer dan $330 miljard en nog steeds hebben we vrijwel geen idee wie de mysterieuze bedenker van bitcoin is.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden.