Trump start 15 oktober met verkoop WLFI-token

511 totale weergaven
Trump en crypto, vlaggen |

World Liberty Financial (WLF), een DeFi-platform dat wordt gesteund door Donald Trump en zijn familie, begint op 15 oktober 2024 met de verkoop van zijn WLFI-token. De timing van de verkoop is opvallend, omdat deze slechts drie weken voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen plaatsvindt, waarin Trump de Republikeinse kandidaat is.

Het is net als veel van dit soort projecten een twijfelachtige investering. Trump is tijdens deze campagne op meerdere manieren bezig met bitcoin en crypto. Hij verkoopt NFT’s, maar haalt ook donaties vanuit de industrie binnen. De vorige jaren was hij echter vooral sceptisch.

Het project lijkt, op de support van Trump na, weinig nieuws of unieks te bieden.

World Liberty Financial

Het project heeft als doel om $300 miljoen op te halen, waarbij de waardering van het platform op $1,5 miljard ligt.

De verkoop is beperkt tot geaccrediteerde investeerders in de Verenigde Staten en gekwalificeerde investeerders in het Verenigd Koninkrijk, terwijl andere internationale investeerders vrij kunnen deelnemen. Dit verschil wordt toegeschreven aan strikte regelgeving in de Verenigde Staten​.

Hack

World Liberty Financial wordt geleid door Zachary Folkman en Chase Herro, die eerder betrokken waren bij het DeFi-platform Dough Finance. Dit platform werd in juli getroffen door een hack waarbij $2 miljoen verloren ging, wat vragen oproept over de veiligheid van hun nieuwe project.

Trump heeft zelf de rol van “Chief Crypto Advocate” op zich genomen, terwijl zijn zonen Eric Trump en Donald Trump Jr. optreden als “Web3 Ambassadors” en Barron Trump als “DeFi Visionary”.

Het platform wil gebruikmaken van Aave’s v3-protocol op de Ethereum-blockchain, waarmee gebruikers toegang krijgen tot leningen in digitale activa zoals USDC, USDT en wBTC​.

 

Lees meer over:
Trump

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...