Trump’s pro-crypto standpunt stuwt Bitcoin richting $70K nu de verkiezingskansen verbeteren

1046 totale weergaven
|

 

De prijs van Bitcoin is de afgelopen dagen gestegen, gedreven door Donald Trump’s stijgende kansen om de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024 te winnen en zijn uitgesproken pro-crypto standpunt. Analisten koppelen het bullish momentum in de cryptomarkt aan de verwachting dat de mogelijke overwinning van Trump een gunstiger regelgevingsklimaat voor digitale activa zou kunnen inluiden.

Trump’s pro-crypto standpunt wakkert Bitcoin-rally

Nu de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024 naderen, stijgt de prijs van Bitcoin als reactie op de toenemende winkansen van Donald Trump, aangewakkerd door zijn pro-cryptohouding.

In de afgelopen weken hebben analisten een sterke correlatie opgemerkt tussen de verkiezingskansen van Trump en de prijsstijging van Bitcoin, waardoor de toonaangevende cryptocurrency richting de $ 70.000 is geduwd.

De hernieuwde populariteit van Trump in de belangrijkste swing states heeft aanzienlijk bijgedragen aan deze bullish trend in de cryptomarkt.

Analisten van Bernstein benadrukten dat de recente kracht van Bitcoin nauw samenhangt met de betere verkiezingskansen van Trump, omdat beleggers een gunstiger regelgevingsklimaat voor cryptocurrencies verwachten onder een potentiële regering-Trump.

Trump’s cryptovriendelijke agenda stimuleert Bitcoin

Trump, die bekend staat om zijn bullish standpunten over crypto, heeft sterke steun betuigd aan de industrie, waardoor hij een favoriet is onder Bitcoin-enthousiastelingen. In de afgelopen maanden heeft hij gedurfde uitspraken gedaan, door te verkondigen dat “crypto de toekomst is” en zichzelf te positioneren als een belangrijke voorstander van digitale activa.

Zijn pro-crypto standpunt heeft geleid tot een groeiend optimisme dat zijn regering de weg zou kunnen vrijmaken voor meer duidelijkheid in de regelgeving en een bredere acceptatie van cryptocurrencies.

Dit optimisme heeft zich vertaald in een positief sentiment voor Bitcoin, omdat handelaren verwachten dat het presidentschap van Trump de cryptomarkt zou versterken. Als gevolg daarvan steeg de prijs van Bitcoin alleen al in oktober met meer dan 15%, tot bijna $70.000, volgens marktanalisten.

World Liberty Financial token sale vermelding

Terwijl de Bitcoin stijgt door het verkiezingsmomentum van Trump, strekt zijn connectie met de cryptowereld zich ook uit tot projecten als World Liberty Financial. Het DeFi-platform werd gelanceerd met de steun van Trump en haalde $9 miljoen op tijdens de tokenverkoop op de eerste dag.

Hoewel het zijn doel van $300 miljoen nog niet heeft bereikt, heeft Trump’s betrokkenheid bij het project de aandacht getrokken en zijn pro-crypto agenda verder verstevigd.

De verkiezingskansen van Trump en het bullish momentum van Bitcoin

Nu Trump steeds meer terrein wint op de voorspellingsmarkten, nemen cryptohandelaren long posities in op Bitcoin, erop weddend dat zijn mogelijke overwinning de volgende grote bull run zal veroorzaken. Instellingen zijn al begonnen met het opbouwen van posities en optiehandelaren kopen calls op Bitcoin voor $ 80.000, wat duidt op verwachtingen van een aanhoudend stijgend momentum.

Naarmate de Amerikaanse verkiezingen dichterbij komen, zal het kruispunt van Trump’s cryptovriendelijke beleid en de verbeterende verkiezingskansen waarschijnlijk de prijsbeweging van Bitcoin blijven bepalen, waarbij sommige analisten voorspellen dat Bitcoin in de komende weken de $ 70.000 zou kunnen overschrijden.

BitcoinMagazine lanceert Discord channel!

Wil je meepraten over dit onderwerp?

Join dan ons nieuwe Discord channel en praat met onze experts, leer van andere lezers en blijf op de hoogte van acties en insight informatie! Nu naar Discord

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....