₿trust van Jack Dorsey neemt opleidingsproject Qala over

Bitcoinproject Qala is overgenomen door het ₿trust. Als onderdeel van deze transitie krijgt het ook de naam ₿trust Builders Program.

Overname Qala

Qala is een non-profit organisatie waarbij ontwikkelaars uit Afrika worden opgeleid tot bitcoin experts. Het afgelopen twee jaar hebben tal van Afrikaanse developers uit de cohorts van Qala werk gevonden in de bitcoinspace.

₿trust is een non-profitorganisatie die is opgericht door Jack Dorsey. Waar Dorsey al langer zijn focus op Afrika heeft gevestigd, krijgt dat met de overname van Qala een extra dimensie. Volgens een gezamelijk persbericht zal de overname “₿Trust helpen om zijn missie te verwezenlijken om de ontwikkeling en opleiding van open-source ontwikkelaars (…) te stimuleren.”

Als onderdeel van de stap, die op 1 september is afgerond, krijgt Qala dus ook een nieuwe naam: het ₿trust Builders Program.

₿trust van Jack Dorsey neemt opleidingsproject Qala over

Sinds 2021 hebben ontwikkelaars uit 42 landen het leertraject van Qala gevolgd, bijvoorbeeld software-techneuten uit Nigeria, Kenia en Oeganda. De alumni van het programma werken inmiddels bij bekende bitcoin bedrijven zoals Galoy, SphinxChat en Bitnob.

Met de overname stappen CEO Femi Longe en manager Stephanie Titcombe ook over naar de ₿trust Builders.

De organisatie begon in 2021 met 500 BTC uit de pot van Jack DOrsey en Jay-Z. De organisatie wordt momenteel geleid Abubakar Nur Khalil, Carla Kirk-Cohen, Obi Nwosu en Ochai. Vandaag de dag is dit ongeveer $13 miljoen waard.

Ben je benieuwd wat Qala doet? Bitcoin Focus sprak al eens met docent Stephan over het opleiden van bitcointalent in Afrika.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...