Twee mannen aangeklaagd voor het exploiteren van de darknet crypto marktplaats Empire Market

6379 totale weergaven

Federale aanklagers in Illinois hebben Thomas Pavey en Raheim Hamilton aangeklaagd voor het exploiteren van Empire Market, een darknet marktplaats die bekend staat om illegale transacties. Dit volgt op hun eerdere arrestatie voor het verkopen van vals geld op AlphaBay.

Aanklachten en achtergrond

Federale aanklagers beweren dat Pavey, 38, uit Florida, en Hamilton, 28, uit Virginia, Empire Market runden van 2018 tot 2020. De site faciliteerde naar verluidt 430 miljoen dollar aan transacties voor illegale goederen en diensten, allemaal uitgevoerd met behulp van cryptocurrency. Tegen beide mannen zijn meerdere aanklachten ingediend, waaronder drugshandel, computerfraude, fraude met toegangsapparaten, vervalsing en het witwassen van geld.

Onderzoek en inbeslagname

Tijdens het onderzoek nam de wetshandhaving $75 miljoen aan cryptocurrency in beslag, samen met contant geld en edelmetalen. Het Ministerie van Justitie benadrukte het scala aan illegale activiteiten op Empire Market, waaronder de verkoop van drugs, vervalst geld en gestolen creditcardgegevens.

Eerdere overtredingen

Pavey en Hamilton zaten al in hechtenis voor de verkoop van vals geld op AlphaBay, een vergelijkbare darknet markt die in 2017 werd gesloten. De nieuwe aanklachten tegen hen kunnen leiden tot levenslange gevangenisstraffen als ze worden veroordeeld. De voorgeleiding van beide mannen moet nog plaatsvinden.

Reacties van de gemeenschap en wetshandhaving

De zaak onderstreept de voortdurende inspanningen van wetshandhaving om illegale activiteiten op het darknet te bestrijden. Het publiek wordt eraan herinnerd dat de aanklacht geen bewijs van schuld is en dat de verdachten onschuldig worden geacht totdat hun schuld in een rechtbank is bewezen.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....