Twitter CEO Jack Dorsey: ‘Bitcoin whitepaper is poëzie’

De CEO van Twitter en Square, Jack Dorsey, is een uitgesproken bitcoin (BTC) fanaat. In de Artificial Intelligence Podcast van wetenschapper Lex Fridman legt Dorsey uit waarom hij bitcoin zo belangrijk vindt.

Dorsey roemt onder andere de keuze van de bedenker van bitcoin, Satoshi Nakomoto, om anoniem te blijven. Het zorgt er volgens de baas van Twitter ook voor dat mensen zich makkelijker kunnen identificeren met bitcoin. Je kunt zelf een identiteit inbeelden bij Satoshi.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Whitepaper

Dorsey heeft ook mooie woorden voor de bitcoin whitepaper: ”Het is een van de meest baanbrekende werken binnen computertechnologie in de laatste 20-30 jaar, het is poëzie.”

De whitepaper leest overigens niet als een mooi gedicht, maar is zeker de moeite waard om eens door te nemen. Dorsey reageert ook op de vraag of hij Satoshi is: ‘Nee, en als ik het wel was, zou ik je dat dan vertellen?” Het antwoord daarop is natuurlijk ook nee.

Luister ook onze recente Hup Bitcoin podcast aflevering over Satoshi. Deze aflevering gaat vooral over wie Satoshi níet is en het nut van zijn anonimiteit.

Bitcoin

Bitcoin staat al geruime tijd op de agenda van Dorsey. Hij predikt regelmatig over bitcoin in zijn rol als CEO van twee grote bedrijven, maar ook privé.

Op Twitter kreeg bitcoin dit jaar een eigen emoticon bijvoorbeeld en Dorsey wil op termijn een paar maanden in Afrika gaan wonen om daar mensen aan bitcoin te helpen. Dat is ook zakelijk een goed idee, want met Square heeft Dorsey de CashApp in handen.

De CashApp verkocht vorig jaar voor honderden miljoenen aan bitcoin, met Afrika als mogelijke afzetmarkt kan dat nog flink groeien. Square heeft ook een eigen subdivisie, Square Crypto, waar programmeurs geld krijgen om te bouwen aan bitcoin.

Overtuigd

Dorsey is er van overtuigd dat bitcoin een hele boel moois kan brengen in de wereld. Hij benadrukt dat het decentrale aspect belangrijk is: de macht over geld moet niet bij een paar partijen liggen. Bitcoin moet dé wereldmunt worden.

Een van de meest invloedrijke mensen in Silicon Valley zet flink in op BTC, op allerlei manieren.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Jack Dorsey”]”Bitcoin heeft gevolgen voor hoe een maatschappij werkt. Ik denk dat er veel positieve gevolgen voort kunnen komen buiten het geld. Geld is een fundamentele laag dat veel meer faciliteert.”[/penci_blockquote]

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsJack Dorsey

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)