UAE Centrale Bank bevordert stablecoin-licentiekader

3189 totale weergaven

De Centrale Bank van de Verenigde Arabische Emiraten (CBUAE) heeft een beslissende stap gezet in de regulering van stablecoins, door een uitgebreid kader goed te keuren voor de uitgifte van en het toezicht op stablecoins.

Goedkeuring van Licentiesysteem voor stablecoins

Tijdens een recente bestuursvergadering in Qasr Al Watan in Abu Dhabi heeft de raad van bestuur van de CBUAE een uitgebreid systeem goedgekeurd voor toezicht op en licenties voor stabiele cryptocurrencies. Deze stap is bedoeld om duidelijkheid en regelgevend toezicht te bieden aan de ontluikende stablecoin-markt.

Het zorgt ervoor dat digitale activa die gedekt worden door de UAE Dirham (AED) voldoen aan strenge normen voor transparantie en betrouwbaarheid.

Doelstellingen van het Financial Infrastructure Transformation Programme (FIT)

De goedkeuring van de regelgeving voor stablecoin maakt deel uit van het bredere FIT-programma dat door de regering van de VAE is geïnitieerd. Dit transformatieve initiatief is erop gericht om digitale transacties te verbeteren, economische groei te stimuleren en de VAE te positioneren als wereldleider op het gebied van financiële innovatie.

Belangrijke projecten in het kader van het FIT-programma zijn onder andere de ontwikkeling van een CBDC (Central Bank Digital Currency), het Jaywan Domestic Card Scheme en het Instant Payments Platform (Aani).

Het leiderschap

De bestuursvergadering, voorgezeten door Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan, Vice President, Vice Premier, Voorzitter van de Presidentiële Rechtbank, en Voorzitter van de CBUAE, onderstreept de toewijding van de regering aan het stimuleren van innovatie en digitale transformatie.

Sheikh Mansour benadrukt het belang van het inzetten van technologie om de monetaire en financiële stabiliteit te verbeteren en tegelijkertijd de strategische doelstellingen van de VAE te ondersteunen.

Inzichten van experts

Juridische experts en waarnemers uit de sector hebben de beslissing van de CBUAE om stablecoins te reguleren geprezen als een belangrijke mijlpaal voor de virtuele activa-industrie. Kokila Alagh, oprichter van KARM Legal Consultants, benadrukt de duidelijkheid van de regelgeving die het nieuwe kader biedt. Het zorgt ervoor dat betalingstokens worden ondersteund door de UAE Dirham en voldoen aan de gevestigde normen.

De stap komt midden in een wereldwijde toename van het gebruik van stablecoin, met gevestigde spelers zoals PayPal die zich in de ruimte wagen. Dit onderstreept de behoefte aan robuuste regelgevingskaders om de belangen van beleggers te beschermen en de integriteit van de markt te bevorderen.

Samenvatting

Naarmate het land verder gaat met zijn digitale transformatieagenda, zal de regulering van stablecoins een centrale rol gaan spelen bij het vormgeven van de toekomst van het financiële landschap. De goedkeuring van de regelgeving voor stablecoins door de CBUAE is een cruciaal moment in de weg die de VAE afleggen om digitale innovatie in hun financiële sector te omarmen.

Door duidelijkheid te verschaffen over de regelgeving en toezicht te houden, willen de VAE een gunstig klimaat scheppen voor innovatie op het gebied van digitale activa. Dit initiatief beschermt de belangen van beleggers en bevordert de financiële stabiliteit.

Lees meer over:
regelgevingstablecoinuae

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....