Uber gaat ‘absoluut’ bitcoin accepteren

Uber wil op termijn bitcoin betalingen accepteren. In gesprek met Bloomberg geeft de CEO van het bedrijf aan dat het een kwestie van tijd is.

Dara Khosrowshahi is er zeker van dat Uber op termijn betalingen met cryptocurrency gaat accepteren. De vraag is alleen wanneer. De topbestuurder is echter wel nog terughoudend om dit op korte termijn al te gaan doen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De standaard kritieken komen voorbij. Khosrowshahi: ''We hebben de hele tijd gesprekken. Ik denk dat wat we nu zien met bitcoin en sommige andere crypto's, ze behoorlijk waardevol zijn als waardeopslag. Transacties zijn duur en het is niet geweldig voor het milieu."

De kosten en het energiegebruik zijn twee zaken die vaak worden aangehaald om wel of niet iets met bitcoin te doen. Het Bitcoin Lightning Network is een manier om de relatief dure bitcointransacties te regelen.

"Naarmate transacties goedkoper worden enhet milieuvriendelijker wordt, denk ik dat je ons wat meer in crypto zult zien. Dus we houden het absoluut in de gaten. En als je zegt, gaat Uber crypto accepteren in de toekomst? Absoluut. Op een gegeven moment. Dit is niet het juiste punt, maar we zullen het doen", zegt Khosrowshahi.

Wanneer bitcoin of cryptocurrency groen genoeg zijn is niet bekend. Het lijkt ook een kwestie van publieke opinie. Bitcoin is (nog) niet zo belangrijk voor een bedrijf als Uber om risico te nemen qua imago, zelfs als ze wel interesse hebben in bitcoin op dit moment.

Er bestaat ook nog een kans dat Uber net als vele anderen een eigen cryptocurrency uit wil brengen. Maar daar blijkt niet uit onderstaand interview met de directeur.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsuber

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...