Er staan steeds minder Bitcoin (BTC) bij beurzen, liquiditeit droogt op

De bitcoin (BTC) koers knalt naar ongekende hoogtes en staat op het moment van schrijven op 36,236.21USD. Het lijkt er echter niet op dat mensen massaal hun nieuw verworven vermogen willen verkopen voor euro’s of dollars.

Beurzen hebben namelijk steeds minder BTC in kas. Mensen halen dus hun geld weg bij bedrijven en slaan dat zelf op. Dat blijkt uit data van Viewbase.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin bij beurzen

Op het hoogtepunt, in het begin van 2020, stond er ruim 2,3 miljoen BTC bij de grootste beurzen. Nu is dat nog ‘slechts’ 1,5 miljoen BTC. Dat betekent dus dat er op de markt steeds minder beschikbaar zijn om te verhandelen. Minder liquiditeit.

Het is relatief opmerkelijk, want de prijs is nog nooit zo hoog geweest. Toch lijkt dat geen aanleiding voor veel bitcoiners om hun vermogen in één of twee klikken te verkopen.

Sterker nog: het omgekeerde lijkt waar. Sinds de grote stijgingen van eind 2020 wordt er steeds meer BTC opgenomen. En die trend komt niet alleen door kleine beleggers. Er is meer aan de hand.

Bedrijven als MicroStrategy en PayPal zijn in 2020 gestart met het inkopen van BTC. MicroStrategy heeft nu meer dan 70.000 BTC in kas, die voorlopig niet meer naar een beurs gaan.

Lees ook: Bitcoin breekt de grens van $34.000! Waar komt de opmars vandaan?

Bitcoin op beurzen

Er staan steeds minder Bitcoin (BTC) bij beurzen, liquiditeit droogt op

Recordweek

Je kunt rustig spreken van een recordweek voor bitcoin. De koers stond 7 dagen geleden nog op een prijs van zo’n $27.000.

In onderstaande afbeelding is duidelijk te zien hoe het aantal BTC ook deze week flink terugliep. Zoals je ziet hoeft een partij als Coinbase voorlopig niet in paniek te raken. De Amerikaanse beurs heeft nog ruim 800.000 BTC op de balans, maar dat aantal neemt wel af.

Toch was er zelfs op dat platform de bitcoin niet aan te slepen. Handelaren betaalden tot wel $350 extra om maar snel BTC te kunnen kopen bij de beurs.

Bitcoin uitstroom

Er staan steeds minder Bitcoin (BTC) bij beurzen, liquiditeit droogt op

Bitcoin opslaan

Wil je zelf ook je geld van een beurs afhalen en zelf opslaan? Lees dan vooral: Proof of Keys day: zijn jouw gespaarde bitcoin in eigen beheer?

De bitcoin prijs in euro’s:

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...