UK Law Commission beveelt geen aparte juridische entiteit aan voor DAO’s

2186 totale weergaven

De UK Law Commission concludeert dat Decentralized Autonomous Organizations (DAO’s) geen aparte juridische entiteit nodig hebben en kunnen worden beheerd onder de huidige financiële regelgeving en fiscale kaders.

Uitdagingen op het gebied van regelgeving voor DAO’s

De Law Commission van het Verenigd Koninkrijk heeft verklaard dat decentralized autonomous organizations (DAO’s) geen specifiek wettelijk toezicht nodig hebben en kunnen worden ondergebracht binnen bestaande financiële regelgeving en fiscale kaders.

Deze aanbeveling komt nadat de commissie een scoping paper publiceerde, waarin het gebrek aan consensus over de kenmerken en definities van DAO’s werd benadrukt.

Diverse structuren van DAO’s

De commissie wees op het “spectrum van DAO’s”, dat pure DAO’s, hybride constructies en digitale rechtspersonen omvat. Deze diversiteit bemoeilijkt het creëren van een uniform juridisch kader.

DAO’s passen hun activiteiten vaak aan op basis van lokale gerechtelijke vereisten, waardoor een algemene wet in dit stadium niet haalbaar is.

Aanbevelingen voor bestaande wettelijke kaders

In plaats van nieuwe wetten voor te stellen, stelde de Law Commission voor om de Companies Act 2006 te herzien om het toezicht op DAO’s die opereren als vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid te vergemakkelijken.

Daarnaast werd aanbevolen om DAO’s zonder winstoogmerk en de bestaande anti-money laundering (AML) te onderzoeken om er zeker van te zijn dat ze voldoende worden gedekt.

Oproep tot internationale samenwerking

De commissie benadrukte de noodzaak van internationale samenwerking om een wereldwijd AML- en belastingkader voor DAO’s te ontwikkelen. Dit zou helpen bij het standaardiseren van regelgeving en ervoor zorgen dat DAO’s voldoen aan wereldwijde financiële praktijken.

Samenvatting

De aanbevelingen van de UK Law Commission zijn gericht op het integreren van DAO’s binnen bestaande juridische structuren in plaats van het creëren van nieuwe, DAO-specifieke wetten. Deze aanpak wordt gezien als een manier om innovatie te ondersteunen en er tegelijkertijd voor te zorgen dat DAO’s effectief worden gereguleerd.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....