Unieke cryptoprojecten om in de gaten te houden tijdens de volgende bullmarkt

528 totale weergaven
|

Bitcoin staat bekend als de grootste cryptocurrency op de cryptomarkt, maar er zijn ook heel veel unieke altcoins waar je een keer naar kunt kijken. Hier benoemen we twee altcoins die je in de gaten moet houden tijdens de volgende bullmarkt. 

Story Protocol

Story Protocol is een uniek protocol dat zich richt op intellectueel eigendom. Het protocol biedt een op blockchain gebaseerd raamwerk dat gemaakt is om intellectueel eigendom te beschermen en te beheren. Het verhaal van Story Protocol kun je hieronder zien:

Het concept achter Story is een betere effectievere en lonendere ruimte te creëren voor creators. Veel creators ontvangen niet voor hun werk wat ze zouden moeten ontvangen. De opkomst van AI maakt het steeds moeilijker om inkomsten te genereren als creator.

Het bijzondere is dat het hier gaat om een markt van meerdere miljarden dollars. Intellectueel eigendom omvat namelijk alles, van merknaam tot tekst. Een goed voorbeeld hiervan is de slogan van Nike, ‘Just Do It’.

Waar richt Story zich op?

Story is erop gericht dat AI creators, zoals OpenAI, werk van een creator niet zonder toestemming meeneemt. Story is hierbij een blockchain netwerk waarop creators hun IP op kunnen slaan. Op die manier kunnen ze bewijzen dat zij achter een stuk inhoud zitten.

Story beschermt een IP door voorwaarden op te nemen in smart contracts. Op die manier blijft het IP-adres van de creator met de auteursrechten. Hierdoor zijn er regels voor hoe gebruik gemaakt kan worden van bepaalde inhoud en wordt er een prijs vastgesteld voor als je werk van creators wilt gebruiken.

Story vraag een vergoeding voor de activiteiten op haar netwerk. Story Protocol heeft daarbij al meer dan $140 miljoen verdiend bij grote namen als Andreessen Horowitz, Polychain Capital en Hashed. Bloomberg heeft het protocol gewaardeerd op $2,5 miljard. Ook hebben ze de juiste steun en een duidelijke visie, terwijl ze nog onder de radar staan.

Biedt Story voldoende potentieel op de lange en korte termijn?

De markt voor intellectueel eigendom zal altijd hetzelfde blijven of zelfs groeien. Nu AI steeds sneller groeit, wordt het beschermen van intellectueel eigendom steeds belangrijker voor creators. Story positioneert zich als de oplossing voor deze problemen.

Hiermee vormen ze aanzienlijk potentieel op de lange termijn. Ook op de korte termijn kan er potentieel in zitten, maar het is eerst de vraag of ze mainstream weten te worden.

Farcaster

Farcaster is een ander project dat erg interessant kan zijn. Het is een gedecentraliseerd social media protocol dat bedoeld is om gebruikers meer controle te geven over gegevens en online interacties. Het project bestaat al sinds 2020 en is opgericht door twee voormalige medewerkers van Coinbase, Dan Romero en Varun Srinivasan. Farcaster is gebouwd op het Ethereum scaling netwerk Optimism.

Het bijzondere aan farcaster is dat het niet gaat om één social media app. Het is een heel ecosysteem waarbij gebruikers verschillende social media tools kunnen creëren om hiermee te communiceren.

Warpcast

De populairste app op dit netwerk is Warpcast, een Twitter-achtig platform waar gebruikers berichten kunnen maken, die casts worden genoemd. Hierbij kun je grotendeels hetzelfde doen als wat je op Twitter kunt. Warpcast is erg groot, waarbij grote namen als Vitalik Buterin en Tim Beiko van Ethereum en Jesse Pollak van Base actief zijn op het platform.

Ook heeft Farcaster een ingebouwde oplossing op botactiviteit aan te pakken, wat een probleem is waar veel social media last van hebben. Om een account aan te maken, is een kleine vergoeding van $5 nodig om spam te voorkomen. Ook ben je beperkt in het aantal berichten, reacties en uploads die je kunt doen. Als je geen ruimte meer hebt, kun je altijd meer kopen.

Frames

Na Warpcast is Frames de grootste app van Farcaster. Frames kan zowel met on-chain als off-chain functies communiceren. Daarbij maakt het niet uit of het gaat op het maken van NFT’s, het spelen van games of winkelen, het kan allemaal zonder de app te verlaten.

Groei van Farcaster

Farcaster heeft op het moment meer dan 200.000 actieve gebruikers. Ze breiden zich behoorlijk snel uit. Farcaster ondersteunt ook Solana, waarbij Solana gebruikers hun adres kunnen verifiëren in de Farcaster app.

Het ecosysteem van Farcaster gaat ook niet alleen om social media apps. Ze hebben ook NFT’s geïntroduceerd die aan het platform zijn gekoppeld. Deze belonen actieve communityleden die zich bezighouden met kanalen op Warpcast.

Het potentieel van Farcaster

Farcaster geeft gebruikers de volledige controle over hun gegevens en inhoud, in tegenstelling tot veel andere social media platforms, waarbij informatie zonder toestemming kan worden verkocht. Ook is het platform bestand tegen censuur door de decentrale aard.

Door het groeipotentieel van het platform kan het zowel op de korte als op de lange termijn een groot voordeel bieden. De kans is groot dat gebruikers van het platform binnenkort in de schijnwerpers komen te staan, wat het duwtje kan zijn dat het project nodig heeft om te groeien.

Lees meer over:
FarcasterStory Protocol

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...