Uniswap CEO waarschuwt Amerikaanse president voor cryptobeleid

Hayden Adams, oprichter en CEO van de gedecentraliseerde exchange Uniswap, heeft een krachtige oproep gedaan aan president Joe Biden om zijn koers met betrekking tot crypto-beleid te herzien. Adams suggereert dat de huidige aanpak van de Securities and Exchange Commission (SEC) en Senator Elizabeth Warren niet alleen schadelijk is voor de industrie, maar ook de herverkiezingskansen van Biden kan ondermijnen.

Uniswap is een apart fenomeen. De ‘gedecentraliseerde’ beurs heeft een leider en een organisatiestructuur. Wat dus eigenlijk betekent dat het geen decentrale beurs is, maar iets anders. Dat zorgt ook voor onrust rondom het platform. Het ligt onder vuur in de VS en andere jurisdicties.

In een bericht op X benadrukte Adams dat er “niet veel tijd” is voor president Biden om de perceptie van stemmers te veranderen. Volgens de Uniswap CEO maakt Biden een misrekening door te denken dat crypto irrelevant zal zijn in de verkiezingen van 2024. Adams waarschuwde dat Republikeinen deze situatie zullen benutten en sterk zullen inzetten op crypto.

SEC’s Strijd Tegen Uniswap

De SEC heeft Uniswap onlangs een Wells Notice gestuurd, wat impliceert dat er juridische stappen tegen het bedrijf genomen kunnen worden. Dit komt na eerdere handhavingsacties van de SEC tegen andere prominente crypto-bedrijven zoals Kraken, Coinbase, Ripple en Binance. De SEC beschuldigt Uniswap van het mogelijk schenden van effectenwetgeving, hoewel Uniswap dit fel betwist en van plan is om terug te vechten.

Adams heeft aangegeven dat hij “geïrriteerd en teleurgesteld” is, maar vastberaden om te vechten, en is van mening dat Uniswap’s producten legaal zijn en dat hun werk aan de juiste kant van de geschiedenis staat​.

De juridische strijd van Uniswap vindt plaats in een tijd van groeiende politieke spanningen rondom cryptoregulatie in de Verenigde Staten. Adams heeft de noodzaak benadrukt voor de Biden-administratie om hun benadering van crypto te heroverwegen, vooral gezien de mogelijke invloed van crypto-kiezers in de komende verkiezingen.

Met de presidentsverkiezingen van 2024 in het vooruitzicht, zou de uitkomst van de rechtszaak tegen Uniswap een significante impact kunnen hebben op zowel de DeFi-sector als de bredere regelgeving voor digitale activa in de VS.

Lees meer over:
uniswap

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...