Universtiteiten Zuid-Korea mogen hun ontvangen cryptodonaties niet verkopen

3633 totale weergaven

De Zuid-Koreaanse regulering van de cryptomarkt zorgt voor problemen bij lokale universiteiten. Het is voor hen niet meer mogelijk om hun grote donaties aan cryptocurrency’s te liquideren. Financiële autoriteiten noemen bezorgdheid over het witwassen van geld als reden voor het handhaven van het verbod.

Probleem met cryptodonaties

Het gaat specifiek over een verbod waardoor bedrijven geen “virtual asset exchange accounts” meer mogen openen.

Zuid-Koreaanse universiteiten kunnen daardoor de donaties die ze in cryptocurrency ontvangen niet meer omzetten naar lokaal fiatgeld. Een intelligence unit binnen de Financial Services Commission (FSC) en het Zuid-Koreaanse ministerie van Onderwijs steunen de handhaving van dit verbod.

Volgens berichtgeving van Chosun Daily hebben de Koreaanse financiële autoriteiten banken het advies gegeven om deze off-ramps te sluiten. Het idee achter dit besluit is het “waargenomen hogere risico op het witwassen van geld”, dat ook via bedrijven zou gebeuren.

Naar verluidt heeft een aantal univesiteiten gevraagd voor vrijstelling, omdat ze substantiële donaties in cryptocurrency’s hebben ontvangen. Een niet bij naam genoemde Koreaanse functionaris beweert echter dat instellingen, waaronder universiteiten, niet verschillend behandeld mogen worden.

“Als je dit alleen voor universiteiten zou toestaan, zou dit problemen opleveren met betrekking tot de eerlijkheid ten opzichte van andere bedrijven, en als je het voor alle bedrijven zou toestaan, zou het risico op witwassen van geld te groot zijn.”

De berichtgeving suggereert ook dat het gemak waarmee men een bedrijf opricht en ontbindt een van de redenen zou kunnen zijn waarom de autoriteiten terughoudend zijn om het verbod op te heffen.

Er zou wel mogelijk een eenmalige uitzondering kunnen komen, waardoor de universiteiten eenmalig hun cryptovaluta die ze al hebben kunnen verkopen. Maar dan moeten ze dus in de toekomst stoppen met het accepteren van cryptodonaties.