Cryptobeurs Upbit gehackt, 45,6 miljoen euro aan crypto weggesluisd

Upbit is slachtoffer van een hack, zo maakt de cryptobeurs uit Zuid-Korea op haar website bekend na eerdere geruchten op Twitter.

Bij de hack is er 342.000 ether (ETH) gestolen en verplaatst naar een ‘onbekende wallet’ (zie screenshot hieronder, red.). Omgerekend gaat het om een bedrag van 50,2 miljoen dollar (45,6 miljoen euro).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Upbit hack

Upbit geldt als één van de grootste bitcoin en crypto beurzen van Zuid-Korea. Wereldwijd is de beurs relatief bescheiden met een handelsvolume per dag van 94 miljoen dollar. Daarvan is 36% bitcoinhandel.

De bot Whale Alert op Twitter maakte al automatische melding van de ongebruikelijke transactie op de blockchain.

De ruilbeurs heeft na de hack een aantal maatregelen genomen:

Op Cryptotwitter zijn er al reacties op het voorval.

Het was al opvallend dat het ‘serveronderhoud’ onaangekondigd ging, terwijl Upbit dit normaliter wel aankondigt, zo merkt Joseph Young op.

Transactie op de blockchain

De transactie is vastgelegd op de blockchain van ethereum.

Cryptobeurs Upbit gehackt, 45,6 miljoen euro aan crypto weggesluisd

Lees meer over:
hackUpbitZuid-Korea

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...